header foto
header foto
 
Nieuws afbeelding

22-11 REMINDER! Vanavond van 19.30 tot ca 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) geeft Roel Koehein in ons clubhuis een presentatie die geheel in het teken staat van ‘de scheidsrechter’. Wij nodigen jullie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn! Roel heeft ontzettend veel ervaring op het veld en gaat vanavond uitgebreid in op de rol van de scheidsrechter en alles wat daarbij komt

Lees verder

Nieuws afbeelding

16-10 Beste leden, ouders/verzorgers,
Op woensdag 22 november van 19.30 tot ca 21.00 uur geeft Roel Koehein in ons clubhuis een presentatie die geheel in het teken staat van ‘de scheidsrechter’.
Wij nodigen jullie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

Lees verder

Nieuws afbeelding

20-5Op woensdag 24 mei, donderdag 25 mei, alsmede op dinsdag 13 juni van 19:30 tot 20:30 vinden op onze club de online scheidsrechtersexamens vanuit de KNHB plaats. 
Dit keer doen hier 14 leden/vrijwilligers aan mee! Zij hebben alle informatie inmiddels per mail ontvangen (check evt ook even je spam als je de mail gemist hebt!).

Lees verder

Nieuws afbeelding

30-9 Week van de Scheidsrechter
Morgen is het zo ver dan begint de "Week van de Scheidsrechter” en ook wij willen onze scheidsrechters enorm bedanken voor hun inzet, ze zijn immers onmisbaar voor onze sport want zonder scheidsrechter geen startsein, geen scores en geen wedstrijden.
 
#scheidsbedankt

Lees verder

Nieuws afbeelding

15-2 Wij zoeken jou !!! Meld je aan voor de scheidsrechter cursus 
Binnenkort (begin Maart) starten we met een nieuwe scheidsrechter cursus.
Niet alleen onze jeugd vanaf 15 jaar (deelname verplicht) en coaches kunnen de cursus volgen, ook enthousiaste ouders die meer van hockey willen weten, vragen wij deel te nemen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

12-3 Ondanks dat er geen wedstrijden gespeeld worden, is er toch een sportief resultaat behaald!
 
Onlangs heeft Gerben van Schoonhoven zijn ‘proeve van bekwaamheid’ afgelegd voor het behalen van de Clubscheidsrechter Plus status.
Hij kreeg een uitstekende beoordeling en wij feliciteren hem van harte met dit mooie resultaat.

Lees verder

18-12 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Lees verder

Nieuws afbeelding

13-12Examen Scheidsrechtercursus dinsdag 17 december 20:00 uur
Dinsdag 17 december wordt in het clubhuis het scheidsrechtersexamen afgenomen.
Let op: We starten om 20:00!! Kandidaten wees op tijd, neem een pen mee en veel suc6. 

Lees verder

4-12 5 Nieuwe spelregels in de ZAAL seizoen 2019-2020


Vorig weekend is het sportieve seizoen in de Zaal weer van start gegaan en zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Ook dit jaar zijn er weer wijzigingen in het Zaal spelreglement doorgevoerd door de KNHB.Lees verder

Nieuws afbeelding

4-11 Normal 0 21 false false false NL JA X-NONE

Lees verder

1-97 Nieuwe spelregels in seizoen 2019-2020
Zaterdag 7 september gaat het sportieve seizoen weer van start en spelen wij de eerste wedstrijden. ook dit jaar zijn er weer wijzigingen in het spelreglement doorgevoerd door de KNHB.
Iedereen moet de nieuwe spelregels vanaf zaterdag kennen, er wordt gelet op een juiste toepassing van de nieuwe regels door de scheidsrechters.

Lees verder

5-3 Clubscheidsrechter PLUS (CS+) iets voor jou?


Vind jij een wedstrijdje fluiten leuk? Wil jij wel eens een wedstrijd fluiten van onze (jong)senioren of een wedstrijd in een hogere klasse? Of wil je gewoon leren wedstrijden met meer zelfvertrouwen te fluiten. Dan is de Clubscheidsrechter PLUS opleiding misschien iets voor jou.Lees verder

Nieuws afbeelding

1-12 Voor iedereen, maar vooral voor de scheidsrechters die wedstrijden gaan fluiten in de zaal, staat op de site van de KNHB veel informatie over de spelregels. 
Kijk op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters

Lees verder

Nieuws afbeelding

11-9 De KNHB organiseert de komende weken spelregelcafé in onze regio.

Lees verder

Nieuws afbeelding

6-3 We want you! Meld je aan voor de scheidsrechterscursus


Binnenkort (half maart) starten we met een nieuwe scheidsrechterscursus. Niet alleen onze jeugd vanaf 14 jaar (deelname verplicht) en coaches kunnen de cursus volgen. Ook enthousiaste ouders die meer van hockey willen weten, vragen wij deel te nemen.Lees verder

Nieuws afbeelding

1-12 Beste scheidsrechters,

Zoals jullie gemerkt hebben is de planning voor de scheidsrechters in de zaal inmiddels gemaakt.
Mocht je onverhoopt niet kunnen op de dag(en) dat je ingepland staat, probeer dan onderling te ruilen. Er is zoveel mogelijk geprobeerd de spelers die niet aan de zaalcompetitie meedoen ook niet in te delen als scheidsrechter.


Lees verder

Nieuws afbeelding

26-2Afgelopen donderdag werd het examen afgenomen aan alle deelnemers van de scheidsrechterscursus. Met trots mogen wij melden dat alle cursisten zijn geslaagd voor het examen en dat daarmee onze vereniging 25 nieuwe clubscheidsrechters rijker is. Een enorme aanwinst. De komende tijd zullen zij verder begeleid worden in het fluiten van wedstrijden.

Lees verder

Nieuws afbeelding

9-1 Doe mee, volg de scheidsrechterscursus!
Zoals eerder aangekondigd starten we binnenkort weer met een scheidsrechterscursus. Voor sommigen is dit verplicht (spelende leden die dit seizoen 14 jaar en ouder zijn of worden) voor anderen is dit vrijwillig (ouders en overige actieve vrijwilligers).

Lees verder

Nieuws afbeelding

9-12 Scheidsrechters cursus 2016-2017
 
Nu het nieuwe veldseizoen al even onderweg is en we de eerste wedstrijden in de zaal al achter ons hebben, willen we iedereen van harte uitnodigen voor het volgen van de scheidsrechters cursus binnen De Holestick.
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

1-12  
BRIEFING CLUBSCHEIDSRECHTERS ZAALHOCKEY SEIZOEN 2016-2017
 
In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke spelregels en vertellen we hoe clubscheidsrechters deze moeten hanteren. Dit helpt om samen met je collegavoorspelbaar te fluiten, zodat spelers, begeleiders en publiek weten waar ze aan toe zijn en niemand voor verrassingen komt te staan.

Lees verder

Nieuws afbeelding

1-12 Beste scheidsrechters en overige geïnteresseerde,
Aankomende donderdag 8 december om 20:00 uur zal Roel een briefing geven over de bestaande regels en nieuwe regels in het zaalhockey in ons clubhuis. Een preview is al te vinden op onze site
Deze briefing is een must voor alle scheidsrechters en een aanrader voor alle coaches en ouders.


Lees verder

Nieuws afbeelding

1-9 In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke spelregels en maken we duidelijk hoe clubscheidsrechters deze moeten hanteren. Dit helpt om samen met je collega voorspelbaar te fluiten, zodat spelers, begeleiders en publiek weten waar ze aan toe zijn en niet voor verrassingen komen te staan.
 
Spelhervattingen


Lees verder

Nieuws afbeelding

2-12Ook bij de start van het nieuwe zaalhockey seizoen zijn er een aantal regels gewijzigd of nieuw. Hieronder een overzicht van die regels: 

Lees verder

Nieuws afbeelding

23-11Het zaalhockey seizoen staat weer voor de deur. Wat gaat de tijd toch snel. 
En dit betekent ook weer dat de spelregels voor in de zaal even afgestoft moeten worden. 
Vandaar: 
Dinsdag 1 december 2015
Zaalhockey spelregel briefing
Aanvang 20.30 uur in het clubhuis. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

2-9Gisteravond was de briefing voor scheidsrechters op onze club. 
Dit seizoen zijn er een flink aantal regelwijzigingen. Een aantal daarvan (waaronder 'vrije slag cirkelrand') zullen een flinke impact op het spel hebben. 
Als je de spelregelbriefing presentatie wil doornemen klik dan HIER. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

24-8 We gaan weer beginnen. Dat betekent ook dat we weer inzet gaan vragen van onze scheidsrechters. Want zonder deze inzet kan en mag er niet ge-hockeyed worden.
 
Er zijn op dit moment 38 actieve scheidsrechters en deze zijn als volgt verdeeld:
Niveau
Aantal
Wedstrijden

Lees verder

Nieuws afbeelding

19-6Vanaf 1 augustus 2015 worden er een flink aantal regels gewijzigd. Deze wijzigingen zullen een flinke impact hebben op het hockeyspel. 
Het is essentieel dat jij als scheidsrechter weet welke regels veranderen, hoe je deze implementeert en hoe jij omgaat tijdens een wedstrijd met mensen (spelers, coaches en publiek) die deze regelwijzigingen nog niet kennen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

17-3 Maar liefst 17 nieuwe scheidsrechters op onze club.
 
Dinsdag 17 maart was het zweten, zenuwen en blokken voor 18 van onze leden. Die avond was het examen voor de spelregelcursus.
 
Maar liefst 17 deelnemers hebben het spelregel examen behaald.
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

9-3 Beste Hockeyers,
Op dinsdag 10 en dinsdag 17 maart is het clubhuis, i.v.m. het scheidsrechters examen, gesloten vanaf 19:15 uur.
Dat betekend dat de teams MD3, M8E1 en M3F2 moeten zorgen dat zij uiterlijk op 19:15 uur het clubhuis hebben verlaten en er geen spulletjes meer binnen liggen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

28-2 De tweede helft van het seizoen staat op het punt om te beginnen. De zaal is afgesloten, balken opgeruimd en de sticks worden weer omgewisseld van zaal naar veld.   Ook deze tweede helft gaan we weer een beroep doen op onze scheidsrechters. En geef deze scheidsrechters eens een klopje op de schouders of biedt ze eens een kopje koffie aan als ze het veld afkomen. Dit doen ze

Lees verder

Nieuws afbeelding

27-1 Vanavond was de aftrap van de spelregel cursus.
20 leden en 2 vrijwilligers staan te popelen om te starten. 30 januari start de e-learning cursus en hopelijk mogen we op 18 maart 22 nieuwe scheidsrechters verwelkomen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

21-11 Zoals je weet kan een hockeywedstrijd alleen gespeeld worden als er twee scheidsrechters op het veld staan. Daarom is het belangrijk dat de Holestick deze scheidsrechters ook heeft. Om dit voor elkaar te krijgen is, door de leden, bepaald dat elk lid van 14 jaar en ouder verplicht is om haar scheidsrechterskaart te halen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

18-11 Het zaalhockey seizoen staat weer voor de deur. Dat betekent ook dat we weer in de zaal gaan fluiten.
 
Zaalhockey is een complete ander spelletje dan veldhockey, ook met andere regels.
 
Daarom wordt er weer een zaalhockey briefing voor onze scheidsrechters georganiseerd. En wel op 2 december a.s. om 20.00 uur in ons clubhuis.
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

3-9 Kon je gisteren niet bij de briefing aanwezig zijn of was je er wel en wil je het een en ander nog eens nalezen?
De presentatie van gisteren kun je vinden in de bijlage.
Lees verder

Nieuws afbeelding

30-7 Over ruim een maand start het nieuwe seizoen weer. Dit seizoen gaan we starten met één extra jeugdteam.   Dit betekent dat we ook weer een beroep gaan doen op onze gewaardeerde scheidsrechters. Want een hockeywedstrijd kan alleen maar gespeeld worden als er scheidsrechters zijn.   Onze club staat erom bekend goede fluiters te hebben. Daar zijn we trots op

Lees verder

Nieuws afbeelding

15-3 Beste scheidsrechter,
 
Het tweede deel van het veldseizoen is weer begonnen. Dit betekent dat we ook weer een beroep gaan doen op jouw inzet als arbiter. Hiervoor alvast heel veel dank.
 

Lees verder

3-3 Op 25 november jl. heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt’ niet langer zal worden toegepast. Dit betekent dat ook tijdens de aankomende Rabobank Hockey World Cup 2014, die van 31 mei tot en met 15 juni 2014 in Den Haag zal plaatsvinden, zonder het ‘eigen doelpunt’ wordt gespeeld.

Lees verder

5-12 Gistenavond was de briefing voor de zaalhockey regels. Voor iedereen die de presentatie nog eens wil nalezen of die gisterenavond niet aanwezig kon zijn.   De presentatie is bijgesloten als bijlage.   de Arbitragecommissie.

Lees verder

3-12 Op 25 november jl. heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt’ niet langer zal worden toegepast. In navolging van dit besluit, zal ook de KNHB per 1 februari 2014 aanstaande de regel voor alle klassen afschaffen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

28-11 In verband met de zaaltrainingen van Dames 1 en Dames 2 zal de zaalhockeyregel briefing verplaatst worden naar woensdag 4 december 2013.   Aanvang 21.00 uur in het Clubhuis.   Er gaan dit jaar veel teams zaalhockeyen. Dat betekent dat we ook weer een beroep gaan doen op al onze scheidsrechters.   En zaalhockey is een compleet ander spelletje dan

Lees verder

Nieuws afbeelding

30-9 Beste scheidsrechter.   Zoals je mogelijk al hebt gemerkt hebben we op de club regelmatig een druk programma in het weekend.   Dit jaar hebben we weer meer jeugdteams en zullen we dus vaker een beroep moeten doen op jullie als arbiter.   Wij, vanuit de arbitragecommissie en het wedstrijdsecretariaat, proberen om zo veel mogelijk van te voren alles ingepland

Lees verder

Nieuws afbeelding

24-9 Wij bij de Holestick zijn blij en trots dat we zoveel jongste jeugd hebben. Het is mooi om te zien hoe die jonge meiden het mooie hockeyspelletje onder de knie aan het krijgen zijn.   Alleen hebben we daardoor ook een probleem. De JJ (jongste jeugd) moet begeleidt worden door spelbegeleiders. Een spelbegeleider is geen scheidsrechter. Een scheidsrechter zorgt ervoor dat iedere

Lees verder

Nieuws afbeelding

23-9 Het hockeyseizoen is weer helemaal begonnen. En dat betekent ook dat we als club weer een beroep (gaan) doen op onze arbiters.   En wat zijn we blij dat ze er zijn. Want een hockeywedstrijd wordt niet gespeeld met twee teams van 11 spelers.   Nee! Een hockeywedstrijd wordt gespeeld door 24 personen. Er zijn namelijk ook twee scheidsrechters. En zonder deze scheidsrechters mag

Lees verder

Nieuws afbeelding

12-6 In het weekend van 7 en 8 september 2013 start het nieuwe hockey seizoen. Lekker allemaal op vakantie geweest en weer tijd om de hockeyspullen uit de kast te halen om weer lekker wedstrijden te gaan spelen.   Maar ook tijd om de spelregels weer eens goed op te frissen. Vandaar dat op dinsdag 3 september  de allom bekende spelregel briefing wordt gehouden.

Lees verder

Nieuws afbeelding

9-6 Afgelopen dinsdag is het examen geweest voor de scheidsrechterscursus.   Maar liefst 11 dames hebben het examen met goed gevolg afgesloten. Dat betekent 11 nieuwe scheidsrechters erbij. Super!!!!   Demi; Irma; Eszra; Amy-Li; Mauri; Petra; Rosa; Sanne; Sophie; Savana en Ageeth van harte gefeliciteerd met het behalen van de felbegeerde scheidsrechterskaart.

Lees verder

Nieuws afbeelding

3-12 Gisteren is de briefing Zaalhockey regels geweest.
Wil je de briefing nog terug lezen? De briefing staat in de bijlage.


Lees verder

Nieuws afbeelding

4-9Voor de Powerpoint presentatie van de Briefing Clubscheidsrechters seizoen 2013 - 2014, klik HIER

Lees verder

Nieuws afbeelding

3-9Zoek je informatie over de spelregels van jongste jeugd en elftallen (inclusief briefing clubscheidsrechters)? Klik dan HIER.  

Lees verder

Nieuws afbeelding

3-4  
De KNHB heeft geconstateerd dat er de laatste tijd een toename is van wangedrag voor, tijdens en na een wedstrijd. Dit is een slechte zaak en onze hockeybond is de strijd aangegaan om dit fenomeen een halt toe te roepen en wij als hockeyclub ondersteunen dit volledig. Wangedrag hoort gewoon niet op de hockeyvelden thuis, klaar! Ongeacht de oorzaken van dit wangedrag.   Stel

Lees verder

Nieuws afbeelding

18-4 Op 1 mei 2013 gaan we weer starten met een nieuwe scheidsrechter cursus. Dit betekent dat elk lid van 14 jaar of ouder en die nog geen scheidsrechterkaart heeft geacht wordt hieraan mee te doen. Hoe gaat dit in zijn werk. 1 mei 2013 Start e-learning cursus KNHB clubscheidsrechter 21 mei 2013 Vragenavond spelregels 28 mei 2013 Proefexamen 4 juni 2013 Scheidsrechter

Lees verder 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992