header foto
header foto
 
Bestuur

Verenigingsnieuwsbrief nr. 44 - 24 oktober 2013

26-10-2013
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 44 - 24 oktober 2013 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Opleiding
- Webshop 
- Oproepen
- Agenda
- Uitgelicht
NIEUWS

Regelwijziging - KNHB Arbitrage 
Sticks regelwijziging in Hoofdklasse per 1 november 2013

De internationale hockeyfederatie (FIH) heeft voor de aankomende toernooien gekozen voor handhaving van de bepaling die toestaat met de hockeystick boven schouderhoogte te spelen. Het bondsbestuur van de KNHB heeft besloten om met ingang van 1 november aanstaande deze bepaling toe te passen in de Hoofdklasse Dames en Heren inclusief de play-offs en play-outs van en naar de Hoofdklasse. Meer weten? Lees hier verder.  
Sportiviteit & Respect - KNHB & VSK 
En de winnaar is...............

Er hebben weer veel D- en C-teams meegedaan aan de actie Sportiviteit & Respect. Door de vele leuke en creatieve inzendingen was het lastig om te bepalen wie het sportiefste team van Nederland is. Maar de knoop is doorgehakt... Meisjes D1 van M.H.C. De Warande en Jongens D1 van H.C. Naarden zijn benoemd tot de sportiefste teams van Nederland. Benieuwd wat zij hebben gedaan voor deze titel? Of naar alle andere inzendingen. Als blijk van waardering krijgen alle deelnemers nog een bedankje! En H.C. Naarden en M.H.C. De Warande... Billy en Eva komen jullie kant op!
   
THEMA

Spelregels - KNHB Arbitrage 

NIEUW: Zaalhockey reglement 2013
    
Het zaal reglement 2013 is uit. Belangrijkste wijziging is de uitleg over de toepassing van 5 x5 bij de senioren (zie pagina 12). Voor een interactieve digitale versie klik hier. Wilt u liever een hardcopy versie ontvangen, klik hier.
Sportiviteit & Respect - KNHB arbitrage & VSK
NIEUW: Spelregels in een notendop

Een nieuwe uitgave van de KNHB, voor iedereen die zijn kennis weer eens wil ophalen over het hockeyspel of nadere duiding wil krijgen over het spel. In het boekje wordt een korte en heldere toelichting gegeven op het officiële reglement veldhockey. Ideaal voor de beginnende hockeyer of ouders met hockeyende kinderen. Hockey spelregels in een notendop is hier te vinden. Een hardcopy versie is in ontwikkeling.
OPLEIDING

KNHB Academie

Bijscholing zaalhockey jeugd 6 x 6

Rectificatie: in tegenstelling tot wat in de vorige nieuwsbrief is vermeld, gaat de bijscholing zaalhockey specifiek over zaalhockey voor jeugdteams. Alleen bij zaalhockey voor senioren wordt dit seizoen de spelregelwijziging 5x5 doorgevoerd. Jeugdteams spelen gewoon nog 6x6 en daarom richt de bijscholing zich op 6x6.

WEBSHOP

Vakliteratuur- KNHB academie
Hockeyvisie: Stof voor elke trainer en coach  

De nieuwe reeks Hockeyvisie is uit. Het digitale vakblad voor elke trainer
en coach van de KNHB Academie is nu te downloaden in de KNHB webshop.
Ieder kwartaal verschijnen er zes artikelen, met dit keer: mentale coaching,
social media, trainen van jeugdsporters, counter control, de kracht van
differentieel leren en fysieke aspecten van talent. Per artikel betaal je €2, 
exclusief €0,85 transactiekosten. Als je meerdere artikelen koopt, worden 
deze kosten slechts eenmaal in rekening gebracht.
OPROEP
KNHB evenementen & WK
Gezocht: Enthousiaste WK Ambassadeurs!
      

Nog zo’n 200 dagen en dan start de Rabobank Hockey World Cup 2014! Een prachtig toernooi dat wij met alle hockeyliefhebbers én alle hockeyverenigingen willen vieren. Niet voor niets is het thema: Let’s celebrate hockey! Om alle communicatie rondom het grootste sportevenement van 2014 goed te laten verlopen, zijn we op zoek naar WK Ambassadeurs (1 per vereniging). Graag horen wij voor vrijdag 1 november wie binnen jouw vereniging de WK Ambassadeur wordt. Lees verder voor meer informatie of neem rechtstreeks contact op via [email protected]
Vrijwilligerstrofee 2013 - KNHB
Is jouw wedstrijdsecretaris goud waard?

Het is belangrijk vrijwilligers regelmatig in het zonnetje te zetten en ze te laten weten dat ze onmisbaar zijn voor de club. In dit kader reikt de KNHB ieder jaar de Vrijwilligerstrofee uit aan een bepaalde doelgroep binnen de vereniging. Dit jaar zijn het de vrijwilligers die alle wedstrijden coördineren binnen een vereniging, de wedstrijdsecretarissen, die kans maken op de Vrijwilligerstrofee. Meer informatie over de vrijwilligerstrofee en hoe je jouw wedstrijdsecretaris kan opgeven lees je hier.
AGENDA

November:
- Het Nationaal Voedingsdebat (Poeldijk) 
- Lancering WK kinderboek (Alphen aan den Rijn) 
- NK MBO hockey (Amersfoort)
- Bijeenkomst nieuwe voorzitters en penningmeesters (Utrecht)
 
 
1 en 2 november
2 november
7 november
11 november           
UITGELICHT

KNHB Dienstverlening

Bijeenkomst nieuwe voorzitters en penningmeesters 

Ben je het afgelopen jaar, of word je binnenkort aangesteld als nieuwe voorzitter of penningmeester van een hockeyvereniging? Dan nodigen wij je graag uit voor een speciale bijeenkomst voor nieuwe voorzitters/penningmeesters op maandagavond  11 november in Utrecht. Het doel van de avond is kennismaking, van elkaar leren en het bespreken van vraagstukken waar veel bestuurders mee te maken hebben. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. 
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992