header foto

Algemeen

Het eerste punt voor Holestick Dames 1 na de winterstop

Nieuws afbeelding 24-3-2013

Na een lange heenreis en een extra inspannende warming-up vanwege het onstuimige weer, was het voor de Dames 1 van de Holestick weer tijd voor de volgende tegenstander: Bommelerwaard.

De Scherpenzeelse dames begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, waardoor de tegenstander meteen al een aantal keer tot ver binnen het drieƫntwintigmeter-gebied wist door te dringen. Na deze eerste dip, kwamen de dames langzaam maar zeker in hun ritme en werden er wat kleine kansjes gecreeƫrd. Na ongeveer 20 minuten waarin de wedstrijd redelijk gelijk opging, wisten de dames uit Zaltbommel via een goed uitgespeelde actie in het veld het doel te treffen: 1-0.

Voor de Holestickse dames was dit reden om nog harder te gaan knokken. Vanaf dit moment gingen acties beter lopen, kwamen passes beter aan en werd er nog meer gestreden als team. In de 30ste minuut volgde uit een mooie veldactie, opgezet via de rechterkant, een prachtige doelpoging voor Charmaine van Enck, die de bal laag in de verre hoek wist te plaatsen; de 1-1 dachten de Scherpenzelers. Helaas werd dit doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd, omdat door de harde wind het doel een aantal centimeters naar achteren was verplaatst en hij de situatie niet goed genoeg had kunnen beoordelen. Zo gingen de dames toch met een 1-0 achterstand de kleedkamers in voor de rust.

Na rust zetten de Scherpenzelers goed door waar ze in de eerste helft mee gestart waren. De druk op het doel van de tegenstanders bleef hoog en dit leidde in de 40ste minuut tot de eerste strafcorner voor de Holestick. Deze werd zuiver aangegeven door Linda van de Wetering op Tessa Wagensveld, die de bal keurig op links aflegde op Marit Deijns die, met een klein beetje hulp van de tegenstanders, de keeper wist te passeren: 1-1.
Omdat het Scherpenzeelse elftal merkte dat er drie punten voor het grijpen lagen, bleef de druk op het doel van de tegenstander hoog. Dit resulteerde al vrij snel na de gelijkmaker in de 1-2, die via een prachtige actie op de rechterkant via Paulien van Arkel keurig achter de keeper in het goal belandde.

Helaas zakten de dames na dit doelpunt iets in, waardoor er door Bommelerwaard beter kon worden opgebouwd en zij weer terug konden komen in hun eigen spel. In de 53ste minuut viel uiteindelijk dan ook de aansluitende treffer van Zaltbommel.
Redelijk vlot hierop werd door de tegenstanders een strafcorner ontfutseld. De inzet van de Zaltbommel werd door de lijnstopper Tessa Wagensvel met het lichaam van de doellijn gehaald, wat resulteerde in een strafbal en de 3-2.Met nog vijf minuten op de klok, was het voor de Scherpenzelers zaak om te zorgen niet zonder punten uit Zaltbommel te vertrekken. In de laatste minuut brak Rossa Helms, in een mooie veldcombinatie met Tessa Wagensveld nog een keer  uit. Binnen de cirkel werd echter geen doelgetroffen maar een voet, wat resulteerde in een strafcorner mee. Inmiddels had het eindsignaal al geklonken, wat betekende dat het nu echt moest gebeuren. En het gebeurde... Er werd weer zuiver ingespeeld, strak afgeschoven en dit keer kwam de tip-in van Rossa Helms: 3-3.

Over twee weken staat voor de dames de wedstrijd tegen Eemvallei op het programma op sportpark de Bree om 12.45uur.