header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Holestick weer met beide benen op de grond.

28-4-2013 Afgelopen donderdag hadden de dames van de Holestick de inhaalwedstrijd tegen het Dames 1 team van Shinty op het programma staan. Met de winst op Baarn nog vers in het geheugen begonnen de dames vol goede moed aan de wedstrijd.

De Holestick begon fel en speelde met veel druk. Shinty was zichtbaar verrast en had veel moeite om het spel enigszins onder controle te krijgen. De dames uit Scherpenzeel vertrokken echter geen krimp en zette het goede spel door, met resultaat. Tessa Wagensveld wist via de rechterkant door te breken en nadat zij haar tegenstander had weten te passeren kon zij de bal richting het doel spelen. Daar had Rossa Helms zich goed vrijgelopen en kon zo de voorgegeven bal achter de keepster van Shinty plaatsen.
Deze snelle voorsprong smaakte naar meer en de dames wisten het goede spel nog even door te zetten. Er werden nog enkele kansen gecreƫerd, maar deze werden helaas niet verzilverd. Ondertussen wist Shinty meer grip op de wedstrijd te krijgen en wist steeds meer in de buurt van de cirkel van de Scherpenzeelsters te komen. Bij de eerste aanval leek er nog weinig aan de hand te zijn, maar de bal ging nogal ongelukkig over de stick van keepster Debbie van de Haar heen en de tegen treffer was een feit. Kort na deze 1-1 wist Shinty nog 2 maal te scoren en zo gingen de dames van de Holestick ineens met een 1-3 achterstand de rust in.

Na rust lukte het de dames niet om het goede spel uit de eerste helft weer op te pakken. Shinty speelde met veel druk en de Holestick liet zich zichtbaar terug zakken. Enkele aanvallen werden nog gestopt maar ze wisten het niet te voorkomen dat Shinty nog 4 maal scoorde en de stand uiteindelijk op 1-7 in het voordeel van de gasten stond.