header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Onderbreking nekt hockeysters Holestick

Nieuws afbeelding 4-11-2013 Dames 1 heeft zondag met 1-3 verloren van Oosterbeek. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar na een tijdelijke onderbreking vanwege onweer, beslisten de bezoekers het duel.

Oosterbeek kwam fel uit de startblokken en zette zo de verdediging van de thuisploeg al snel onder druk. Keepster Debbie van de Haar moest namens de Holestick al vroeg in actie komen, maar een tegendoelpunt bleef in eerste instantie uit.

De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten en wisten na enkele minuten een strafcorner te bemachtigen. Lijnstopster Jarda Helms miste de goed ingeslagen bal op een haar na en zo namen de gasten vroeg in de wedstrijd de voorsprong.

Dit vroege tegendoelpunt leek de Holestickers wakker geschud te hebben, want ze wisten meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd van achter uit goed opgebouwd en zo kregen de spitsen de ruimte om het doel van de tegenstandsters op te zoeken. Direct gevaarlijk werden ze niet, maar dreiging was er zeker.

Halverwege de eerste helft kreeg de Holestick de eerste strafcorner mee. Anita van de Haar pushte de bal mooi hoog, maar de keepster van Oosterbeek kon hier zonder al teveel moeite een aansluitingstreffer voorkomen. Niet heel veel later kwam daar dan toch de 1-1. Rossa Helms, die vanwege een blessure lange tijd afwezig was geweest, zag bij een strafcorner haar kans schoon en sloeg de bal fraai langs de Oosterbeekse keepster.

Na deze goal gingen de teams geruime tijd gelijk op. Er waren aan beide kanten kansen, maar deze werden niet verzilverd. Net voor rust was het wederom Oosterbeek die de voorsprong overnam. Nadat keepster Debbie van de Haar de bal in eerste instantie had gestopt lukte het de verdediging van de Holestick niet om de bal voldoende de cirkel uit te werken en zo rolde deze uiteindelijk, na goed doorzetten van Oosterbeek, over de doellijn. Zo gingen de dames uit Scherpenzeel met een 1-2 achterstand de rust in.

Na rust gingen de Scherpenzeelse speelsters vol voor de aansluitingstreffer. Het spel werd aanzienlijk feller en de druk op de tegenstandsters werd opgevoerd. Oosterbeek reageerde hierop door massaal in de verdediging te gaan waardoor het erg druk werd binnen het 23 meter gebied van de gasten. Goed overspelen werd hierdoor lastig en de Holestick liep zichzelf ook regelmatig vast op een muur van Oosterbeekse verdedigsters.

Desalniettemin ging de Holestick goed door en een gelijkmaker hing in de lucht. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar in de afronding lieten ze het afweten. De keepster van Oosterbeek maakte het de dames ook niet erg gemakkelijk, want deze viste behendig alle ballen uit haar goal. Olga Brink leek halverwege de tweede helft de aangewezen persoon voor de aansluitingstreffer, maar zij miste voor open doel.

Na deze gemiste kans moest de wedstrijd even tijdelijk onderbroken worden vanwege een onweersbui. Voor de Holestick pakte deze onderbreking slecht uit. Oosterbeek wist zich te herpakken en wist gelijk gevaarlijk door te breken. Keepster Debbie van de Haar was net iets eerder bij de bal dan de Oosterbeekse spits en voorkwam hiermee een opgelegde kans. Enkele minuten later kregen de gasten een strafcorner mee. Deze kans lieten ze niet onbenut en zette via een strakke pass de stand op 1-3.

In de laatste fase van de wedstrijd wist de Holestick de druk weer op te voeren, maar ook nu bleven de doelpunten uit en konden de dames uiteindelijk niets anders dan het zeer technische Oosterbeek als meerdere te erkennen.

Aankomende zondag spelen de dames uit tegen het Dames 1 team van Bommelerwaard.

[Tekst: Debbie van de Haar]