header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 pakt herfstkampioenschap

Nieuws afbeelding 21-10-2013 Dames 1 mag zichzelf herfstkampioen noemen. Door de inhaalwedstrijd tegen Druten met 4-1 te winnen, is de voorsprong op nummer twee Bommelerwaard drie punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de Holestickers strak op de bal en werd er koers gezet richting het doel van de tegenstandsters. Binnen een minuut wisten ze al een strafcorner te bemachtigen. De eerste poging werd niet verzilverd, maar Holestick wist er een nieuwe strafcorner uit te slepen en deze kans zat wel. Iris Heller sloeg de bal richting het goal waar Jarda Helms via een tip-in de keepster uit Druten te slim af was: 1-0.

De Scherpenzeelsen lieten na dit snelle doelpunt goed hockey zien. Er werden mooie combinaties gemaakt en Druten had niets tot weinig te vertellen. Kansen waren er ook zeker, maar de thuisploeg verzaakte in de afwerking. Het was uiteindelijk Iris Heller die na 12 minuten spelen via een strafcorner de 2-0 wist binnen te tikken. Enkele ogenblikken later was het ook raak voor Chantal Antonides en hiermee zette zij de 3-0 op het scorebord. Keepster Debbie van de Haar had gedurende deze helft weinig te doen. Druten kwam amper op de helft van de Holestick en de enkele keren dat het wel lukte wist zij de ballen zonder al te veel moeite weg te werken.

Na rust had de Holestick veel moeite om het spel van de eerste helft weer op te pakken. Ballen kwamen niet altijd aan of werden onnodig weer ingeleverd. Druten profiteerde hier van en voerde de druk op. Echt gevaarlijk werden ze echter niet, want Paulien van Arkel en Sophie van Eck stonden achterin stevig te verdedigen en wisten samen met Monique van Vlastuin en Marian van den Berg de meeste aanvallen al snel te onderscheppen.

Uiteindelijk wist de Holestick weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde na hard werken in een strafcorner voor de thuisploeg en het was Jarda Helms die hier haar tweede goal van de wedstrijd wist te maken. Het leek er even op dat de Holestick met deze 4-0 voorsprong de wedstrijd rustig uit zou spelen, maar na goed doorzetten was het uiteindelijk toch raak voor Druten. Keepster Debbie van de Haar kwam goed uit en wist de bal te onderscheppen, maar in de rebound wisten de gasten alsnog de bal over de doellijn te krijgen. Vrij snel na deze goal klonk het eindsignaal en verlieten de Scherpenzeelsters met 4-1 winst het veld.

Met deze overwinning heeft de Holestick deze voorcompetitie gewonnen. Aankomende zondag starten de dames aan een nieuwe competitie. Ze spelen uit tegen Zevenaar.

[Tekst: Debbie van de Haar]