header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Holestick Dames 1 delft onderspit tegen Naarden

14-4-2013 Afgelopen zondag speelden de dames uit Scherpenzeel uit tegen het Dames 1 team van Naarden. Dat het een stevige pot ging worden was van te voren al bekend, gezien de dames uit Naarden de koplopers uit de competitie waren. Met Paulien van Arkel en Gesley de Graaf op de reservebank begonnen de overige dames uit Scherpenzeel vol goede moed aan de wedstrijd, maar het werd al snel duidelijk dat de thuis ploeg niet voor niets de ranglijst aanvoerde. Naarden zette gelijk veel druk en de verdediging van de Holestick had de handen vol. Na enkele minuten wist keepster Debbie van de Haar de eerste doelpoging nog weg te werken, maar via de rebound was het alsnog raak en keken de dames al tegen een 1-0 achterstand aan. Na dit vlotte doelpunt wist de Holestick zich te herpakken en en dit was terug te zien in het spel. Er werden goede combinaties gemaakt en onderling werd er goed gecommuniceerd. Dit weerhield Naarden er echter niet van om gevaarlijk te blijven en het spel bevond zich voornamelijk op de helft van de Holestick. Ondanks goed verdedigend werk en een paar zeer fraaie reddingen van Debbie van de Haar konden meerdere tegen doelpunten niet voorkomen worden. Toen het fluitsignaal voor de rust werd gegeven was de achterstand inmiddels al opgelopen tot 5-0.

Na rust pakte Naarden het spel direct weer op en gingen fel voor iedere bal. De dames uit Scherpenzeel waren vast besloten om de wedstrijd een andere wending te geven en stonden dan ook als team achter de bal. Er werd zeer goed samengewerkt en posities werden onderling vakkundig overgenomen. Het spel bevond zich ook deze helft voornamelijk op de helft van de Holestick, maar Naarden kon niet tot nauwelijks in de buurt van de cirkel komen en echte grote kansen bleven deze helft dan ook uit. Zowel Tessa Wagensveld als Iris Heller wisten deze helft nog een keer door de Naardense verdediging heen te breken, maar deze kansen werden helaas niet verzilverd. Net voor het einde van de wedstrijd was het dan toch nog éénmaal raak voor de thuis ploeg en zo werd de stand op 6-0 gezet.

Ondanks deze nederlaag zijn de dames uit Scherpenzeel niet geheel ontevreden en dankzij  het goede spel in de 2e helft kijken de dames vol goede moed uit naar de nog te spelen wedstrijden.

Aankomende zondag spelen de dames om 12.45 thuis tegen het Dames 1 team van Baarn.