header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Holestick Dames 1 pakt titel!

Nieuws afbeelding 26-5-2014 Afgelopen zondag speelden de dames thuis tegen het Dames 1 team van Dorsteti. De dames uit Scherpenzeel stonden voorafgaande aan de wedstrijd qua punten en doelsaldo gelijk met de dames uit Zevenaar. Om het kampioenschap binnen te slepen konden de dames niet anders dan winnen, met een zo hoog mogelijke uitslag.

De Holestick begon fel aan de wedstrijd, maar Dorsteti liet zich niet overrompelen en bood voldoende weerstand. Na goed doorzetten wist Tessa Wagensveld na een minuut of 6 de bal op Rossa Helms te spelen, die hem vervolgens via een tip in hoog langs de keepster van Dorsteti wist te spelen en zette hiermee de stand op 1-0. Niet veel later kregen de dames een strafcorner mee. Jarda Helms zag haar kans schoon en scoorde hier de 2-0. De dames uit Scherpenzeel hadden duidelijk de overhand. Na 20 minuten kreeg Tessa Wagensveld de bal en ook zij was de keepster hier te slim af. Zij scoorde na een schitterende actie de 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. In het verloop van de 1e helft had Dorsteti weinig in te brengen. Na meerdere overtredingen stonden de gasten net voor rust zelfs met nog maar 9 dames op het veld. Holestick profiteerde hier goed van. Chantal Antonides scoorde 2 maal en ook Jarda Helms wist de plank nog 1 maal te raken. Door deze doelpunten gingen de dames met een 6-0 voorsprong de rust in.

Na rust wisten de dames het goede spel van de eerste helft niet meteen weer op te pakken. Het duurde even voordat ze de cirkel van Dorsteti wisten te bereiken en gecreƫerde kansen werden in eerste instantie niet benut. Na een minuut of tien was het wederom Tessa Wagensveld die de keepster te slim af was en scoorde zo het 7e doelpunt van de wedstrijd. Dorsteti gaven alles wat ze hadden, maar het mocht niet baten. De kleine kansjes die ze hadden werden zonder al te veel moeite door keepster Debbie van de Haar gestopt. Daarentegen wisten de dames van de Holestick nog 4 doelpunten te maken. Rossa Helms passeerde tot twee keer toe de keepster en ook Chantal Antonides en Jarda Helms wisten beiden nog een kans te verzilveren. Met deze 11-0 overwinning wisten de dames het Dames 1 team uit Zevenaar qua doelsaldo voor te blijven en mogen ze zich kampioen in de 4e klasse Oost noemen.