header foto

Wedstrijdverslagen

Dubbele cijfers voor Dames 1

Nieuws afbeelding 18-11-2013 Afgelopen zondag speelden de dames van de Holestick thuis tegen het Dames 1 team van Hoevelaken.

Vanaf het eerste fluitsignaal nemen de Scherpenzeelsters het heft in eigen handen. Na enkele mooie combinaties weten de dames binnen enkele minuten al de eerste strafcorner te bemachtigen. Anita van de Haar en Tessa Wagensveld missen in eerste instantie, maar Rossa Helms weet de bal tussen de benen van de Hoevenlaakse keepster door te spelen en zet zo de stand al vroeg op 1-0. Enkele ogenblikken na deze goal weet Chantal Antonides via de linker kant door te breken, maar zij wordt hardhandig naar de grond gewerkt. Deze opzettelijke overtreding levert de dames wederom een strafcorner op. Deze wordt goed uitgevoerd, maar omdat de lijnstopster van de gasten de bal met haar voet van de lijn haalde wordt deze strafcorner omgezet in een strafbal. Anita van de Haar twijfelt hier geen moment, pusht de bal laag tegen de plank en pakt zo de 2-0 voorsprong. Holestick blijft fel spelen en de verdediging van Hoevelaken staat constant onder grote druk. Enkele aanvallen worden nog weggewerkt, maar de Holestickers weten binnen enkele minuten twee strafcorners te bemachtigen. Het is tot twee keer toe Jarda Helms die deze kansen niet onbenut laat en zo de stand na 15 minuten spelen al op 4-0 weet te zetten. Niet veel later weet Tessa Wagensveld door te breken. Zodra ze de rand van de cirkel bereikt weet ze behendig de uitkomende keepster van Hoevelaken door de benen te spelen en breid de voorsprong op deze manier nog verder uit naar 5-0. In een moment van onoplettendheid is het toch even de beurt aan Hoevelaken. De Scherpenzeelse verdediging is net een fractie te laat en zien de bal langs keepster Danielle Goes in het doel verdwijnen. Dit tegendoelpunt zorgt echter niet voor een ommekeer in de wedstrijd. Paulien van Arkel komt van achter uit goed mee naar voren en weet de bal in de cirkel te krijgen. Op het moment dat ze de bal voor wil geven wordt zij echter opzettelijk onderuit gehaald. De Hoevenlaakse verdedigster die hier verantwoordelijk voor is word voor 10 minuten van het veld gestuurd en de Holestick krijgt een strafcorner mee. Jarda Helms weet hier haar 3e goal van de wedstrijd te maken. Niet veel later maken zowel Tessa Wagensveld als Anita van de Haar nog een goed uitgespeeld doelpunt en gaan de dames met een ruime 8-1 voorsprong de rust in.

Na rust laten de dames zich net even teveel zakken en geven zo Hoevelaken de kans om het spel te maken. Binnen enkele minuten weten de gasten een strafcorner te bemachtigen, maar deze word niet verzilverd. Deze periode van achter het spel aanlopen duurt echter maar even, want na enkele mooie combinaties is het Olga Brink die op aangeven van Iris Heller de 9-1 weet binnen te tikken. In de volgende fase van de wedstrijd krijgen de Holestickers kans na kans, maar er wordt gefaald in de afwerking. Hoevelaken weet hierdoor iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar blijven verre van gevaarlijk. Net voor het einde is het dan uiteindelijk toch weer de beurt aan de Holestick. Jarda Helms maakt haar vierde doelpunt van de wedstrijd en Iris Heller tikt door middel van een buikschuiver de uiteindelijke 11-1 binnen.

Aankomende zondag spelen de dames om 12.45 uur uit tegen het Dames 1 team van Westerduiven.

[Tekst: Debbie van de Haar]