header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 neemt revanche

Nieuws afbeelding 7-10-2013 Afgelopen zondag speelden de dames van de Holestick thuis tegen het Dames 1 team van Bommelerwaard.

Met de 6-2 nederlaag van enkele weken geleden nog goed in het geheugen waren de dames vastbesloten de punten deze keer in Scherpenzeel te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Holestickers in de aanval en wisten ze binnen enkele minuten al een strafcorner te bemachtigen. Anita van de Haar liet deze kans niet onbenut en pushte de bal hoog langs de keepster en pakte hiermee de voorsprong. Nog euforisch van deze snelle goal waren de dames even de concentratie kwijt en Bommelerwaard nam direct het spel over. De Scherpenzeelse verdediging werd overrompeld door deze snelle uitbraak en keepster Daniëlle Goes was vervolgens ook kansloos en kon de 1-1 niet voorkomen. Vrij snel daarna volgde er een strafcorner voor Bommelerwaard. Nadat zowel Anita van de Haar als Paulien van Arkel wegens te vroeg uitlopen achter de middenlijn moesten plaatsnemen leek het er op dat de Holestick tegen een achterstand zou gaan aankijken, maar Bommelerwaard wist deze uitgelezen kans alsnog te verprutsen. De volgende fase van de wedstrijd verliep erg rommelig. De Scherpenzeelsters gaven alles, maar ondanks de goede wil weten de dames elkaar slecht te vinden, zijn ze niet echt bal vast en weten ze ook een strafcorner niet te verzilveren. Na 30 minuten spelen is het Bommelerwaard die doormiddel van een strafcorner een kans weten te creëren, maar Jarda Helms weet de bal met gevaar voor eigen lijf net voor de doellijn te stoppen. Enkelen minuten later is het wederom Bommelerwaard. Keepster Daniëlle Goes weet de bal in eerste instantie te stoppen maar in de rebound is het toch raak en zo gaat de Holestick met een 1-2 achterstand de rust in.

Na rust neemt Bommelerwaard direct de leiding en het duurt ook slechts enkele ogenblikken voordat de gasten de bal over de doellijn weten te krijgen. Zo staat de Holestick ineens met 1-3 achter en moet er daadwerkelijk iets gaan gebeuren willen ze niet voor een tweede keer van deze tegenstander gaan verliezen. De Scherpenzeelsters gaan beter communiceren en dat is terug te zien in het spel. Na enige tijd weet Chantal Antonides de bal te onderscheppen en zet koers richting het doel van de tegenstander. Daar loopt Jarda Helms goed vrij en doormiddel van een hoge slag weet ze de stand op 2-3 te zetten. Niet veel later is er weer een grote kans voor de Holestick, maar de aanvallers laten het in eerste instantie na deze in een doelpunt om te zetten. Uiteindelijk is het Olga Brink die via een tip-in de gelijkmaker weet te maken. Bommelerwaard geeft zich nog altijd niet gewonnen, maar echte kansen weten ze in deze fase van de wedstrijd niet te creëren. Met nog 10 minuten op de klok is het wederom Olga Brink die na een goede aanval van de Holestick de bal achter de keepster weet te krijgen en zo staat de thuisploeg met 4-3 voor. Niet veel later is het toch weer Bommelerwaard dat gevaarlijk weet te worden. Ze breken goed door, maar zowel keepster Daniëlle Goes als de Scherpenzeelse verdediging weten een tegendoelpunten te voorkomen. In de laatste minuten weet  Anita van de Haar zelfs nog een bal van de doellijn te halen en daarmee waren de kansen op een gelijkmaker voor Bommelerwaard definitief verkeken.

Door het winnen van deze wedstrijd staat de Holestick nu aan kop in de voorcompetitie en met nog 1 wedstrijd te gaan komt het Herfstkampioenschap in zicht.

Aankomende zondag spelen de dames om 11.00 thuis tegen het Dames 1 team van Druten.