header foto
header foto
 
Arbitrage

Ik moet fluiten maar ik kan die dag niet! Wat nu?

Nieuws afbeelding 30-9-2013
Beste scheidsrechter.
 
Zoals je mogelijk al hebt gemerkt hebben we op de club regelmatig een druk programma in het weekend.
 
Dit jaar hebben we weer meer jeugdteams en zullen we dus vaker een beroep moeten doen op jullie als arbiter.
 
Wij, vanuit de arbitragecommissie en het wedstrijdsecretariaat, proberen om zo veel mogelijk van te voren alles ingepland te hebben. Dit omdat iedereen dan ver van te voren weet waanneer zijn of haar inzet verwacht wordt. Wij zijn hiervoor wel afhankelijk van de KNHB en de informatie over de wedstrijdindelingen.
 
Zodra alles is ingepland ontvang jij als scheidsrechter een mail van [email protected] waarin staat wanneer, hoe laat en voor welke wedstrijd jij bent ingepland. Ook staat er in die mail een link waarmee je kunt bevestigen dat je aanwezig bent.
 
Natuurlijk kan het voorkomen dat jij staat ingepland op een datum waarop jij echt niet kunt. Jij dient dan zelf voor vervanging te zorgen. Dat lukt het beste als jij ruilt met een andere scheidsrechter van het zelfde niveau die ook al opgesteld staat.
 
Nu krijgen wij, als arbitragecommissie, de laatste tijd vaak het bericht: ‘ik heb een appje gestuurd voor vervanging, maar niemand reageert en ik kan echt niet fluiten op die dag'.
 
Helaas, een appje sturen met de vraag of iemand jouw fluitbeurt over wil nemen gaat vaak NIET werken. Daar zul je zelden een reactie op krijgen.
 
Maar hoe regel je dan vervanging. Simpel. Hieronder staat een stappen plan hoe je dat het beste kunt doen.
 
  • Let op je mailbox. Daarin komt de mail of jij staat ingepland voor een wedstrijd.
  • Begin meteen met regelen van vervanging zodra je weet wanneer je moet fluiten en deze datum niet kunt. Hoe eerder je vervanging regelt, des te makkelijker het lukt. 
  • Stuur geen algemene app naar je teamleden!! Dit werkt niet. Kijk in het wedstrijdschema naar toekomstige wedstrijd en zoek een scheidsrechter en wedstrijd met het zelfde niveau om mee te ruilen. (Link naar wedstrijdschema: http://www.holestick.nl/site/default.asp?option=100)
  • Bel deze scheidsrechter op!!!!! En vraag persoonlijk of die persoon kan en wil ruilen met jou. Krijg je deze persoon niet telefonisch te pakken, stuur dan een persoonlijke email of app. 
  • De lijst met scheidsrechters, hun email adressen en telefoonnummers kun je op onze site vinden. Daarvoor moet je inloggen bij ‘Mijn Holestick' met je lidnummer en wachtwoord. In het rechtermenu dat na het inloggen verschijnt, zie je onder ‘Mijn Holestick' scheidsrechters staan. Als je hierop klikt zie je de lijst met alle actieve scheidsrechters, telefoonnummer en e-mailadressen.
  • Zodra je hebt geruild met een andere scheidsrechter, geef dit dan door middels een mailtje naar [email protected]. Dan passen wij het aan in het wedstrijdschema. 
  • Kan een andere scheidsrechter niet ruilen, zoek dan in het wedstrijdschema iemand anders en volg dit stappenplan weer.
Als jij op deze wijze probeert te ruilen als scheidsrechter, dan heb je de meeste kans van slagen.
 
LET OP!!!! Berichtjes aan de arbitragecommissie zoals: ‘niemand reageert op mijn app maar ik kan echt niet fluiten' zullen niet in behandeling genomen worden. Als er dan geen scheidsrechter staat zullen we bij jou ‘niet op komen dagen' zetten. Jouw naam wordt dan doorgegeven aan het bestuur met de vraag om hier actie op te nemen. Gebeurt dit regelmatig en vaker bij jou dan zal de arbitragecommissie het bestuur het advies geven om een royementsprocedure op te starten. Deze procedure kan mogelijk inhouden dat jij niet langer mag spelen als lid van de hockeyclub.
 
Mocht je nu echt alle mogelijkheden hebben benut, alle scheidsrechters gebeld hebben en toch nog steeds niet een vervanger hebben gevonden. Stuur dan een mail naar [email protected] Dan gaan wij, samen met jou, actie ondernemen. Doe dit dat niet de donderdag of vrijdag voor de wedstrijd, want dan is het te kort dag om nog iets te regelen. Dus als het echt niet lukt onderneem dan ruim van te voren (liefst twee weken) actie.
 
Als we met z'n allen iets meer moeite doen, dan wordt het voor ons allemaal makkelijker.
 
Groetjes
Roel Koehein
Arbitragecommissaris


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD