header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 Holestick ruim langs Druten

Nieuws afbeelding 25-9-2013 De hockeyvrouwen van Holestick hebben zondag ruim gewonnen van Druten. De Scherpenzelers waren met 0-7 te sterk voor de thuisploeg.

De Holestick begon fel en goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Door veel druk uit te oefenen op de tegenstandsters werden er gelijk kleine kansjes gecreƫerd maar die werden niet benut.

In de eerste fase van de wedstrijd bevond het spel zich voornamelijk op het middenveld en de dames van de Holestick waren duidelijk de betere partij. Na 15 minuten knokken werd het harde werken eindelijk beloond. Gesley de Graaf wist de bal goed voor te geven en Olga Brink tipte keurig de 0-1 binnen.

Niet heel veel later was het Iris Heller (foto) die de keepster van Druten wist te omspelen en op deze manier Chantal Antonides wist te bereiken. Laatst genoemde gaf de bal nog een laatste zetje en zo was ook de 0-2 een feit. In de laatste minuten van de eerste helft was het nog twee maal raak voor Chantal Antonides en zo gingen de Scherpenzelers met 0-4 op het scorebord de rust in.

Na rust hadden de bezoekers even tijd nodig om weer in het spel te komen. Druten kreeg iets meer ruimte, maar echt gevaarlijk wist de thuisclub niet te worden. Het spel bevond zich al snel weer voornamelijk op de helft van Druten, maar doelpunten bleven uit. Ook de enkele strafcorners die Scherpenzeel kreeg werden niet verzilverd.

Druten probeerde nog door middel van zeer fysiek spel de wedstrijd te keren, maar de Holestick liet zich niet gek maken en bleef keurig de bal rond spelen. Tien minuten voor het einde was het uiteindelijk Olga Brink die de bal wist te bemachtigen en haar tweede goal van de wedstrijd maakte: 0-5.

Na dit doelpunt werd het spel even stilgelegd omdat de keepster van Druten geblesseerd leek. Nadat bleek dat ze toch door kon, kwam de bal via een verdedigster van de thuisclub bij Jarda Hels terecht die deze direct doorspeelde naar Iris Heller. Ze kon vrij door lopen en zo de 0-6 aantekenen. Uit een rebound van een strafcorner zorgde diezelfde Heller even later voor de 0-7 eindstand.

Aankomende zondag speelt De Holestick om 13.00 uur uit tegen Dorsteti.