header foto
header foto
 
Bestuur

KNHB Nieuwsbrief nr. 42 - 23 september 2013

24-9-2013
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 42 - 23 september 2013 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij u via deze tweede speciale editie op de hoogte van alle informatie voor een succesvolle start van het seizoen. Hierin vindt u nieuws vanuit de verschillende disciplines vanuit de KNHB.

Wij wensen u een heel goed en sportief seizoen toe!
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Opleiding
- Oproepen
- Agenda
- Uitgelicht
NIEUWS

Educatie – KNHB 
Weten! Voor je spreekbeurt
Kinderen vinden het leuk om hun spreekbeurt over hockey te houden Sinds kort is op ww.knhb.nl veel informatie voor kinderen te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de geschiedenis, het spel, het veld, de spelers en uitrusting, de regels en technieken, het Nederlands elftal en niet te vergeten het WK2014 in Den Haag. Klik hier voor de spreekbeurtinformatie. 
 
    
  
Sponsoring – KNHB
Hockeyers verdienen een reisadviseur
Goed nieuws voor alle hockeyers die van reizen houden! Travix Nederland is namelijk official partner geworden van de KNHB met haar merk CheapTickets.nl. Vrijdag 13 september hebben Travix CEO John Mangelaars en KNHB directeur Johan Wakkie het contract ondertekend in Amsterdam. Het partnership zal zich richten op twee pijlers, te weten de shirtsponsoring van alle scheidsrechters in de Hoofd- en
Overgangsklasse en CheapTickets.nl zet haar expertise als reisadviseur in voor de hockeywereld. Lees meer
  
 
THEMA

Verantwoord alcohol gebruik - BOB campagne 
Mystery guests bezoeken verenigingen
In diverse regio’s zijn mystery guests actief om na te gaan hoe sportverenigingen omgaan met alcoholpreventie. Dit is naar aanleiding van de reeds lopende campagne om rijden onder invloed vanuit de sportkantine te laten afnemen. De kans bestaat dat je vereniging ook binnenkort een bezoek krijgt. Wil je jouw leden en barvrijwilligers er attent opmaken dat alcohol en rijden niet kan? Maak dan nu gebruik van de campagnematerialen die de BOB- ampagne gratis ter beschikking stelt in diverse regio’s. Klik hier voor de campagne. En kijk ook eens op www.nocnsf.nl/alcoholensport voor advies rondom alcoholpreventie en het schenken in het clubhuis. 
  
WK 2014 – KNHB Evenementen
Digitale WK-toolkit voor hockeyverenigingen

Met veel enthousiasme zijn een aantal hockeyverenigingen gestart met de promotie van de Rabobank Hockey World Cup in Den Haag 2014, dat van 31 mei tot en met 15 juni 2014 plaatsvindt. Om hen en ook alle andere verenigingen hier in te ondersteunen, is nu een de digitale WK-toolkit gelanceerd. De inhoud bestaat o.a. uit diverse logo’s, het huisstijlhandboek met richtlijnen, banners, een promotiefilmpje en algemene promotionele teksten. De secretaris en/of WK-ambassadeur van iedere vereniging heeft vorige week een mailing ontvangen met de link naar de toolkit. Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met: Bo van Vliet, [email protected].
OPLEIDING

Opleiding – KNHB Academie

Nieuw! Opleiding Technisch Coördinator (TM3)  
Ben jij Technisch Coördinator bij je club en wil je graag je deskundigheid
verbreden en verdiepen? Goed nieuws, want de KNHB Academie start najaar 2013
met de opleiding Technisch Management niveau 3 (TM3). De opleiding bestaat uit
het volgen van zeven workshops en het uitvoeren van vijf praktijkopdrachten. Lees meer  
Medisch – EDU-line
Herken blessures en handel adequaat
Wil je dat de coaches, trainers en ouders op jouw club blessures herkennen en adequaat kunnen optreden als deze zich voordoen? EDU-line heeft speciaal voor de hockeysport een thema-avond ontwikkeld om deelnemers kennis te laten maken met de eerste handelingen die gedaan kunnen worden bij blessures. In een thema-avond van drie uur op de eigen club wordt praktijkcasuïstiek besproken en wordt, gerelateerd aan de casus, geoefend met de benodigde materialen. Lees meer   
OPROEP

Oproep – KNHB Evenementen & Jeugdsportfonds

Stockeykrassen: Help jij mee aan 2014 sportdromen?
Bij Berkel en Rodenrijs (HBR) stond de zaterdag de 14de september in het teken van de kraskaarten-actie ten bate van het Jeugdsportfonds. Voorzitter Kees Jansma van het fonds overhandigde Egon Coolen,
voorzitter van de hockeyclub, de eerste ‘Stockey kraskaart’ uit. De actie ‘Samen met Stockey krassen voor het Jeugdsportfonds’ is onderdeel van de grote WK-actie van de KNHB. Het Jeugdsportfonds zet zich in voor kinderen die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij dit fonds kunnen zij hun sportdroom waar maken. Ook meedoen? Lees meer www.stockeykrassen.nl
 
 
 
Oproep – KNHB Financiën 
Join de LinkedIn Groep Penningmeesters
Penningmeester van een hockeyvereniging zijn is een vak apart. En af en toe wil je best van een andere penningmeester horen hoe hij een bepaald onderwerp aanpakt. Dat kan nu, want sinds deze zomer bestaat op LinkedIn een gesloten groep voor penningmeester van hockeyverenigingen. Klik hier voor de groep. 
AGENDA

September/oktober:
Verenigingscongres Friesland     30 september 
- Kinderboekenweek                    2 t/m 13 oktober
- Week van de scheidsrechter       8 september
UITGELICHT

Sport & Spel - Kinderboekenweek

School en sport een goede combinatie 

Op 2 oktober start de Kinderboekenweek met dit jaar het thema ‘Klaar voor de start!’, oftewel Sport & Spel. Op veel scholen wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Voor hockeyclubs een goede mogelijkheid om de vereniging op de kaart te zetten. Want niets is leuker voor de kinderen als echte sporters van de hockeyclub komen vertellen over hun sport. De KNHB is een groot voorstander van de verbinding tussen school en sport. Lees meer.
 
 
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992