header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 komt na rust te kort

Nieuws afbeelding 16-9-2013 De hockeyvrouwen van Holestick hebben zondag een 6-2 nederlaag geleden bij Bommelerwaard. En dat na een 0-2 voorsprong bij rust.

Gewapend met slechts elf speelsters begonnen de hockeyvrouwen van Holestick zondag vol goede moed aan de wedstrijd. Bommelerwaard begon fel en binnen enkele minuten kregen ze de eerste strafcorner mee. Deze werd prima gestopt door de verdediging van de Holestick en de bezoekers gebruikten dit moment om het balbezit te keren.

Er werd veel druk uitgeoefend op de tegenstander en dit resulteerde al snel in enkele kansen. Nadat de Scherpenzeelsen een strafcorner misten kregen ze een herkansing door middel van een strafbal. Anita van de Haar nam plaats op de stip en pushte vervolgens de bal koelbloedig op kniehoogte het doel in en zorgde hiermee voor de 0-1 voor de dames uit Scherpenzeel.

In de volgende fase van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op, maar opgelegde kansen werden aan weerszijden niet benut. Even leek het erop dat Bommelerwaard de gelijkmaker te pakken had, maar dit doelpunt werd vanwege shoot afgekeurd. Net voor rust was er nog een kans voor de Holestick en Rossa Helms liet deze dan ook niet onbenut en wist vanuit een strafcorner de 0-2 te maken.

Na rust hadden de dames van de Holestick moeite om weer in de wedstrijd te komen. Ze zakten te veel terug waardoor Bommelerwaard steeds dichter bij de cirkel wist te komen. Het duurde dan ook niet lang voordat de aansluitingstreffer werd gemaakt en ook de 2-2 volgde snel.

Halverwege de tweede helft maakte Anita van de Haar een fysieke overtreding op haar tegenstander en moest met een gele kaart op zak het veld voor vijf minuten verlaten. Alsof dat nog niet genoeg was viel ook Rossa Helms nog geblesseerd uit en stond de Holestick enkele minuten met slechts negen speelsters op het veld.

Bommelerwaard profiteerde hier goed van en wist al snel de 3-2 te maken. Hierop volgde ook nog een strafbal. Keepster Danielle Goes wist deze in eerste instantie te stoppen, maar onfortuinlijk genoeg rolde de bal alsnog over de doellijn en de 4-2 was een feit. Holestick vocht voor wat het waard was, maar wist het tij niet meer te keren. In de laatste minuten wist Bommelerwaard nog twee maal te scoren en de Scherpenzelers verlieten uiteindelijk met een 6-2 nederlaag het veld.