header foto
header foto
 
Wedstrijdverslagen

Dames 2 begint het seizoen op eigen houtje

9-9-2013 Afgelopen zondag begon voor dames 2 de voorcompetitie van het nieuwe seizoen. Voor de eerste wedstrijd reisden we af naar Kampong. We wisten niet precies wat we moesten verwachten, aangezien we nu in een poule zitten voor 18 tot 23-jarigen.

De voorbereiding was door ons zelf geregeld, want momenteel doen wij het zonder coach. Aanvoerster Gail had een tijdje terug het voortouw genomen en iedereen ingedeeld voor een bepaalde taak. Dit werd goed opgepakt en binnen no-time was vrijwel alles geregeld. Rond half 1 stonden we allemaal netjes opgesteld naar de opstelling van Marian en konden we beginnen. Al snel werd duidelijk dat, ondanks dit dames 39 was, we de tegenstander niet moesten onderschatten. Ze waren erg vlot en speelden veel over, maar dat was ook onze insteek. Vrij snel kwamen we op een 0-1 voorsprong en dat smaakte naar meer. Helaas liet kampong niet over zich heen lopen en kwam terug tot 3-1. Valerie maakte vervolgens de 3-2, maar dit was voor Kampong het teken om hun voorsprong te vergroten. We gingen met een achterstand de rust in, maar waren er zeker van dat we deze pot konden winnen. De tweede helft begon, en er werd lekker overgetikt. Anne was na een lange tijd weer terug op het middenveld en ze was het hockeyen zeker nog niet verleerd. Door mooie combinaties werden er nieuwe kansen gecreëerd en zo kwam de Holestick uiteindelijk terug op een gelijke stand van 5-5. Ondertussen was keepster Debbie geblesseerd uitgevallen na een strafcorner en stond Gail zelfverzekerd het goal te bewaken met enkel een keepershelm. Dit was voor ons het teken om niemand van Kampong er langs te laten. Marian schoot snel het keeperspak aan en heeft het laatste stuk van de wedstrijd heldhaftig staan keepen. Vervolgens kwam er nog een discussie over de laatste goal van Kampong, die wel of niet over de lijn was gegaan. De scheidsrechters (die de halve wedstrijd in de hekken hingen) gaven Kampong het voordeel van de twijfel en het werd 6-5.
Met het laatste fluitsignaal kregen we nog een strafcorner tegen, maar deze werd door de Holestick uitverdedigd en daarbij zat onze eerste wedstrijd erop. Voor een eerste wedstrijd en ook nog zonder coach hebben we toch een lekkere pot gespeeld. Goed combinatiespel zorgde ervoor dat we veel mooie aanvallen konden creëren en toch 5 goals mee konden pakken.

Tekst: Eszra Schuurman


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD