header foto
header foto
 
Bestuur

Hockey en coronavirus

Nieuws afbeelding 4-3-2020 Iedereen zal de nieuwsberichten over het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland gelezen hebben.
Bij de KNHB komen de afgelopen dagen vragen binnen of dit effect heeft op de veldcompetitie in Nederland die weer gestart is.

Ook het bestuur wil een weloverwogen beslissing maken en de veiligheid voor iedereen waarborgen.
Wij volgen hierbij het advies van de KNHB. Zij houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het NOC*NSF.

De KNHB raadt hockeyers en toeschouwers aan extra te letten op de basishygiëne en brengt, in navolging van het RIVM, het volgende advies uit:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. 
Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn: 
-
Was je handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes

Mocht je onlangs voor vakantie of werk in een 'risico-gebied' zijn geweest (zoals de  Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië of Ligurië of in één van de Aziatische landen), neem dan telefonisch contact op met je huisarts.
Het spreekt voor zich dat de KNHB van je verwacht dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. 
Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.

Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell of wens hen een prettige wedstrijd in het voorbijgaan tijdens een line-up.

Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling, zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. 
Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Holestick en de KNHB zien vooralsnog geen redenen om andere maatregelen te nemen. Mocht dit veranderen dan laten we dit natuurlijk direct weten via de website en LISA.
Op dit moment zijn de voorzorgsmaatregelen zoals hierboven omschreven voldoende.

Een verzoek aan de coaches en scheidsrechters om dit met de teams te delen in de komende week en voor aanvang van de wedstrijden.

Fijne wedstrijden,
Het bestuur


Agenda

Nog geen agenda punten.


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD