header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 kan niet handhaven in 3e klasse

26-5-2013 Afgelopen zondag speelde het Dames 1 team van de Holestick thuis tegen het Dames 1 team van Soest, de nummer 2 op de ranglijst.

Beide teams begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Soest wist door middel van goed combinatiespel de druk op te voeren, maar de dames uit Scherpenzeel zaten vanaf het eerste fluitsignaal strak op de tegenstandsters en onderschepte dan ook de één na de andere bal. Rossa Helms had de openingstreffer aan haar stick, maar miste tot 2 keer toe een erg grote kans. Ook Charmaine van Enk was in de gelegenheid om de keepster uit Soest te slim af te zijn, maar zij raakte de paal in plaats van de plank. Na ongeveer 10 minuten spelen krijgen de dames van de Holestick een strafcorner mee. Tessa Wagensveld legde de bal af op Anita van de Haar, maar de eerste slag treft geen doel. Ook bij de 2e slag gaat de bal niet langs de keepster, maar bij de 3e poging is het dan uiteindelijk alsnog Anita van de Haar die de welverdiende 1-0 op het scorebord weer te zetten.

Enkele minuten later is het Soest die via een strafcorner de kans op de gelijkmaker krijgen. De geslagen bal had de snelheid van een kanonskogel, maar keepster Daniƫlle Goes staat recht in de lijn van de bal en voorkomt hiermee een tegendoelpunt. In de volgende fase van de wedstrijd gaat de strijd gelijk op. Beide teams vechten voor wat ze waard zijn en zitten er strak op, maar echt gevaarlijk weten ze niet te worden. Zo gebeurd het dat de Holestick sinds lange tijd met een voorsprong de rust in gaat.

Na de rust heeft de Holestick even tijd nodig om weer in de wedstrijd te komen. De dames uit Soest maken hier gretig gebruik van en weten de Scherpenzeelsters goed onder druk te zetten en zo speelt het spel zich ineens af rond de cirkel van de Holestick. In de 48e minuut krijgt Soest waar ze naar op zoek waren. Daniƫlle Goes weet de bal in eerste instantie nog te stoppen maar in de rebound is het raak en maakt Soest alsnog de 1-1. De Holestick probeerde zich te herpakken en gaat op jacht naar een volgende treffer, maar Soest zet door en weet in de 55e minuut wederom het doel van de Scherpenzeelsters te vinden. De Holestick zet in de resterende minuten nog alles op alles, maar echte kansen blijven uit. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal is het wederom het gastteam dat de verdediging van de Holestick te slim af is en zo staat de 1-3 op het scorebord.

Door deze nederlaag is handhaving in de 3e klasse definitief verkeken en volgend seizoen zullen de dames uitkomen in de 4e klasse.

Aankomende zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd van dit hockey seizoen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Tiel, tegen het Dames 1 team van Kromhouters.