header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 redt het niet met wilskracht

12-5-2013 De dames van de Holestick speelden afgelopen zondag tegen het Dames 1 team van Culemborg. Door verschillende afwezige en zieke speelsters waren de Scherpenzeelsters genoodzaakt de wedstrijd met slechts 11 dames te spelen.

Culemborg begon fel en wist binnen enkele ogenblikken een strafcorner te bemachtigen. Deze werd niet al te strak gespeeld en kon dan ook gemakkelijk worden weggewerkt door de verdediging van de Holestick. Na deze snelle aanval herpakten de dames zich en voerden de druk geleidelijk op. Er werd onderling goed gecommuniceerd en de dames wisten elkaar goed te vinden. Echter bleven de gevaarlijke uitbraken, jammer genoeg, uit. Ook Culemborg speelde goed en het spel bevond zich dan ook voornamelijk op het middenveld. Na 20 minuten kreeg Culemborg een scoringskans. In eerste instantie wist keepster Daniƫlle Goes de bal nog te stoppen, maar in de rebound ging de bal via een fraaie slag alsnog over haar heen en verdween deze achter de doellijn. Vlak na dit tegendoelpunt kwamen zowel Rossa Helms als Chantal Antonides beiden een keer alleen tegenover de keepster van Culemborg te staan, maar beide dames verzaken in het maken van de gelijkmaker. Na 32 minuten spelen is het wederom Rossa Helms die een goede kans kreeg bij een strafcorner, maar ook deze blijft onbenut en zo gaan de dames met een 1-0 achterstand de rust in.

Na rust zijn het wederom de dames uit Culemborg die een strafcorner mee kregen en de 2-0 is een feit. In de daarop volgende fase van de wedstrijd ging het spel weer redelijk gelijk op. Culemborg speelde strak en maakte weinig fouten, maar door de wilskracht en de vechtlust die er bij de dames uit Scherpenzeel heerste kon Culemborg niet gevaarlijk worden. Na 50 minuten kreeg de Holestick een strafcorner tegen. Rossa Helms haalde de bal van de lijn en voorkwam hiermee een tegendoelpunt. Helaas deed ze dit wel met haar hoofd, waardoor de Holestick ook nog een strafbal te verwerken kreeg. Deze werd door Culemborg in een moeilijke hoek gepusht, maar keepster Daniƫlle Goes wist hem toch te stoppen. Helaas lukt het Culemborg even later wel en is de stand ineens 3-0. In de 70e minuut is het dan eindelijk een keer de beurt aan de Holestick. Jarda Helms weet door te breken en weet de bal naar Rossa Helms te spelen die vervolgens de keepster van Culemborg netjes wist te omspelen en vervolgens de bal hard tegen de plank sloeg. De dames zetten hierna nog even goed door, maar de achterstand is in de laatste minuten niet meer weg te werken en de dames verlaten uiteindelijk het veld bij een score van 3-1.

Aankomende zondag zijn de dames vrij, 26 mei spelen de dames om 12.45 uur thuis tegen het Dames 1 team van Soest.