header foto
header foto
 
Technische Commissie

Zaalhockey 2015/2016

Nieuws afbeelding 24-11-2015

De tijd vliegt!

Aanstaande zaterdag is al de laatste wedstrijd buiten vóór we voor we met onze 11-tal teams en  het E8-team de zaal in gaan. Voor de E6 en de F3 veranderd er niets en is onderstaande informatie niet van toepassing.


Voor iedereen waarvoor de zaalcompetitie nieuw is of voor wie het al weer lang geleden is, onderstaand wat uitleg.

Naast een andere stick, andere schoenen en balken aan de zijkanten van het veld, wordt er ook met een andere, iets zachtere bal gespeeld. Ieder team krijgt van de vereniging een set van 12-14 ballen. Deze ballen zijn geel en worden tijdens de trainingen en wedstijden gebruikt.
Aan het einde van het zaalseizoen moeten deze weer ingeleverd worden.
Ontbrekende ballen kosten het team €5,- per stuk.
Bovendien moeten de keepersuitrustingen aangepast worden. Alle metalen gespen van de legguards en klompen moeten vervangen worden door riempjes met kunststof gespen.

Het indelen van de zaaltrainingen is voor de Technische Commissie ieder jaar weer een enorme puzzel omdat er ’s avonds weinig uren beschikbaar zijn in de zaal doordat ook anderen van de zaal gebruik maken.
Het aangepaste trainingsschema is op de website van De Holestick te vinden.
De trainingen vinden plaats in de zaal op Haarweg 25 in Overberg.
Eén veldtraining per team per week blijft bestaan, mits de weersomstandigheden dat toelaten.

Alle wedstrijden staan inmiddels in LISA. Een wedstrijddag bestaat uit 3 wedstrijden achter elkaar. In één blok spelen 3 teams.
Bij een thuiswedstrijd (in de Breehoek) speelt het team van De Holestick tegen één van de tegenstanders, vervolgens spelen de tegenstanders tegen elkaar een wedstrijd en tenslotte speelt het team van De Holestick nog een wedstrijd tegen de tweede tegenstander.
Let op: de vermeldingen "thuis” of "uit” bij de wedstrijden in LISA hebben geenbetrekking op het feit waar de wedstrijd gespeeld wordt, maar wordt alleen gebruikt om aan te geven wie de thuisspelende ploeg is voor het wedstrijdformulier.
Wanneer je wilt zien waar de wedstrijd gespeeld wordt, moet je de wedstrijd aanklikken. Daar zie je waar de wedstrijd gespeeld wordt en wie er voor de zaalleiding dient te zorgen.

Wanneer een team als eerste van de dag een wedstrijd in de Breehoek speelt, zal de zaal klaar gemaakt moeten worden. D.w.z. doeltjes klaar zetten en balken langs de zijkanten leggen. Het team dat de laatste wedstrijd speelt zorgt ervoor dat de zaal weer netjes wordt opgeruimd

De verschillen tussen de regels op het veld en die in de zaal, kun je terugvinden op de website van De Holestick:
http://www.holestick.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=195&Volledig=1
Let op: de zaalregelbriefing die onder deze link wordt gepubliceerd is van vorig jaar en kan daardoor informatie bezitten dat dit jaar anders wordt ingevuld. Op 1 december wordt de nieuwe briefing gehouden door Roel Koehein en kort daarna zal deze verschijnen op de website.


In plaats van bardiensten kun je ingeroosterd worden voor zaalleiding. Dit houdt in dat je de stand en de tijd bijhoudt en de wedstrijden afrondt op het Digitale Wedstrijdformulier.
Uitleg hierover is te vinden op de website van de KNHB:
http://www.knhb.nl/competities+disciplines/zaalhockey/DU20200_Zaalleiding+instructie+videos.aspx

Meer algemene informatie over zaalhockey is te vinden op een introductievideo van HC Almere: https://vimeo.com/33573787
Het is aan te raden daar vast eens naar te kijken.

 

Alle recente informatie beterende Zaalhockey in midden Nederland is te vinden op de site van de KNHB: http://www.knhb.nl/knhb/districten/district+midden+nederland/zaalhockey/cDU832_Commissie+Zaalhockey.aspxVeel plezier!

Agenda

Nog geen agenda punten.


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD