header foto
header foto
 
Bestuur

Introductie VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij MHC De Holestick

Nieuws afbeelding 7-4-2015

"Er gebeuren soms nare in de sportwereld”. Ook de hockey scene ontkomt  helaas niet aan "slecht nieuws” ten aanzien van voyeurisme, seksuele intimidatie of nog erger misbruik van (jeugd)leden.

 

Onze Holestick is een natuurlijk een relatief kleine, familiaire "ons kent ons” hockeyclub. Dit laat echter onverlet dat wij samen een grote verantwoording dragen om naar beste kunnen onze leden  een veilige hockeyomgeving te bieden.

 

We moeten er niet aan denken… Maar stel dat er "iets naars gebeurt” bij onze club waar een vrijwilliger/ kaderlid bij betrokken is? Wie is er dan verantwoordelijk? Wat heeft de vereniging c.q. het bestuur ondernomen om "dat iets” te voorkomen?  Allemaal aannames en vragen waar we hopelijk nooit een antwoord op hoeven te geven. 100% voorkomen van ellende is onmogelijk maar daar waar mogelijk dienen wij proactief en preventief actie te ondernemen.

 

Eén van deze acties is het verlangen van een zogenaamd VOG van alle Holestick clubfunctionarissen (>18 jaar) die direct met onze leden werken. Voor de start van seizoen 2015/2016 willen wij van de betreffende trainers, coaches en teamleiders graag een VOG ontvangen. In een volgend stadium zal bezien worden of er nog andere functies in aanmerking komen voor dit verzoek.

 

De kosten van dit VOG (respectievelijk € 24,55 of € 30,05) komen voor rekening van de vereniging.

In de hier bijgevoegde pdf staat een uitgebreide toelichting over het wat, waarom en hoe te verkrijgen van een VOG. Binnenkort zullen de betreffende vrijwilligers een persoonlijk verzoek ontvangen om het VOG aan te vragen.

 

Het bestuur rekent op jullie begrip en medewerking om aan dit verzoek te voldoen. Laten we samen alles in het werk stellen om ellende rondom (seksuele) intimidatie bij de Holestick te voorkomen!

 

Voor een persoonlijke toelichting op deze actie mag contact worden opgenomen met ondergetekende via [email protected]

 

Met sportieve groet,

 

Alexander den Hartog

Voorzitter

Bijlage


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992