header foto
header foto
 
Arbitrage

Geef ze eens een schouderklopje........

Nieuws afbeelding 28-2-2015
De tweede helft van het seizoen staat op het punt om te beginnen. De zaal is afgesloten, balken opgeruimd en de sticks worden weer omgewisseld van zaal naar veld.
 
Ook deze tweede helft gaan we weer een beroep doen op onze scheidsrechters. En geef deze scheidsrechters eens een klopje op de schouders of biedt ze eens een kopje koffie aan als ze het veld afkomen. Dit doen ze namelijk volledig vrijwillig. Zonder deze mensen kan en mag er gewoon weg niet gespeeld worden. Deze mensen besteden hun vrije tijd aan het spelgenot van jou, of uw dochter, of kleindochter. Dat is toch wel een complimentje waard, toch?
 
Deze tweede helft hebben wij 82 keer de inzet van een scheidsrechter nodig. Dat is nogal wat, zeker gezien we op dit moment ongeveer 30 actieve scheidsrechters hebben. Maar er gloort goed nieuws aan de horizon. Eind januari zijn we gestart met een nieuwe spelregelcursus met 20 deelnemers. Deze cursus ronden we op 17 februari af met het spelregelexamen.
 
Als iedereen dit examen behaalt kunnen we dus 20 nieuwe scheidsrechters begroeten. Een welkome aanvulling van ons arbitercorps.
 
Natuurlijk zullen deze beginnende nieuwe scheidsrechters op een juiste manier begeleidt gaan worden. Hiervoor hebben we een aantal zeer ervaren, gepokt & gemazelde al fluitende arbiters bereidt gevonden om te doen. Alexander, Jarda, Jeroen, Judith, Karin, Laura, Marc, Rossa en Tessa heel veel dank hiervoor.
 
Deze begeleider gaan op een uniforme wijze de beginnende scheidsrechters de kneepjes van het vak om te fluiten in de praktijk bijbrengen.
 
Dus als alles meezit verdubbelen we bijna het aantal actieve scheidsrechters. Dat maakt het afhandelen van die 82 keer inzet een stuk eenvoudiger voor iedereen.
 
En met deze wijze van begeleiden worden onze scheidsrechters nog beter dan ze al zijn. En ze zijn goed, onze scheidsrechters. De KNHB houdt de opmerkingen op het wedstrijd formulier betreffende de arbitrage altijd nauwlettend in de gaten. Zelden komen wij daar op een negatieve wijze in voor. Dit betekent dat het niveau van onze scheidsrechters hoog is. Daarnaast hoor je regelmatig van de bezoekende teams dat er goed gefloten is. En dat is absoluut iets om trots op te zijn.
 
Voor de scheidsrechters zelf: Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders voorkeuren. Eigenlijk onnodig om te zeggen dat dit niet altijd lukt.
 
Ben jij ingezet, dan ben je zelf verantwoordelijk voor vervanging. Doe dit niet op het allerlaatste moment, want dan ben je te laat en kun je met niemand ruilen.
 
We proberen zoveel mogelijk van te voren in te plannen. En wordt jij ingepland dan ontvang jij daar persoonlijk een mail over, met datum, tijd en team. Als jij dan al weet dat je niet kunt, kijk dan op de site bij het wedstrijdschema, daar staan alle scheidsrechters ook bij. Zoek dan een datum wanneer jij wel kan en neem contact op met één van de scheidsrechters die op die dag staan ingepland om te ruilen. Op deze wijze lukt het vaak wel.
 
Mocht je deze tweede helft aan het fluiten zijn en er gebeurt iets wat je helemaal niet lekker zit. Een coach die tekeergaat, spelers die het te bont maken of je moet een rode kaart geven. Schroom dan niet om meteen contact op te nemen met ons voor hulp.
 
Mail naar [email protected] of bel 0652327603.
 
Wij wensen alle spelers, fluiters en publiek heel veel plezier, sportiviteit en respect deze twee helft.
 
Tot snel op ons hockeyveld.
 
Arbitragecommissie


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD