header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Holestick ruim langs Hoevelaken

Nieuws afbeelding 13-4-2014 Afgelopen zondag speelden de dames uit tegen het dames 1 team van Hoevelaken. De dames begonnen wat tam aan de wedstrijd en leken even in te moeten komen. Desondanks werd er al snel koers gezet richting het doel van de tegenstandsters en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Hoevelaken. De thuis ploeg had zichtbaar moeite met de Scherpenzeelsters, maar hield in eerste instantie dapper stand. De Holestick wist al snel kansen te creĆ«ren, maar de keepster van Hoevelaken stond goed opgesteld en wist keer op keer de bal te stoppen. Ook strafcorners in het voordeel van de Holestick werden in de eerste 15 minuten niet verzilverd. Na goed doorzetten is het uiteindelijk Tessa Wagensveld die de keepster van Hoevelaken weet te passeren en zo de stand op 0-1 weet te zetten. Niet lang na deze openingstreffer weet laatstgenoemde het doel nogmaals te vinden. Via een strafcorner weet de aanvoerster van de Holestick de stand uit te breiden naar 0-2, in het voordeel van de Scherpenzeelsters. Net voor rust weten de dames nog éénmaal te scoren. Gesley de Graaf zet hier de stand op 3-0.

Na rust zakken de dames iets teveel in waardoor Hoevelaken meer weet op te komen. Het rommelt even bij de verdediging van de Holestick, maar Hoevelaken weet niet door te breken. Nadat de dames de controle weer gevonden hebben word er weer koers gezet richting de cirkel van de thuisploeg. Ook nu liggen er weer voldoende mogelijkheden voor een doelpunt, maar de bal wil maar niet over de doellijn. Uiteindelijk weet Chantal Antonides op het juiste moment haar stick er tussen te krijgen en scoort zij binnen enkele minuten zowel de 0-4 als de 0-5. Na deze vlotte goals lijkt Hoevelaken het een beetje op te geven. Ze knokken voor wat ze waard zijn, maar gevaarlijk weten ze tot nu toe niet te worden. Holestick zet echter ongestoord het spel voort en blijven de druk op de Hoevenlaakse verdediging opvoeren. Dit resulteerde in verschillende kansen en Tessa Wagensveld weer hier de 0-6 en de 0-7 langs de keepster te slaan. Er was in deze fase van de wedstrijd toch nog een klein lichtpuntje voor Hoevelaken. Tegen de verwachtingen in weten ze langs de verdediging van de Holestick te komen en banen zich zo een weg richting het doel. Keepster Debbie van de Haar zat er goed bij maar kwam net enkele centimeters tekort en ziet de bal net langs zich heen het doel in verdwijnen. De Holestick is echter niet onder de indruk van dit tegendoelpunt en pakken het spel onmiddellijk weer op. In de laatste minuten weten de dames nog éénmaal te scoren. Anita van de Haar weet hier de 1-8 op haar naam te zetten. Door deze ruime zege behouden de dames de koppositie.

In verband met verschillende feestdagen zal de competitie op 11 mei worden hervat. De dames spelen dan thuis tegen het Dames 1 team van Westerduiven.