header foto

Wedstrijdverslagen

Dames 1 geeft Oosterbeek het nakijken

Nieuws afbeelding 31-3-2014 Afgelopen zondag speelden de Dames uit tegen het Dames 1 team van Oosterbeek.

De dames kwamen fel uit de startblokken en zaten gelijk strak op de bal. Binnen enkele slagen wist de Holestick de cirkel van Oosterbeek te bereiken en na slechts 40 seconden speeltijd wist Jarda Helms de openingstreffer te maken. Oosterbeek, totaal overrompeld door de snelle 0-1 achterstand had grote moeite om de Scherpenzeelsters in bedwang te houden en kregen aanval na aanval te verwerken. Na 15 minuten spelen kreeg de Holestick de eerste strafcorner mee. Anita van de Haar pushte zonder enige aarzeling de bal hoog langs de keepster en zette zo de stand op 0-2. Na dit doelpunt wist Oosterbeek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Af en toe kregen ze de kans om in de buurt van de cirkel van de Holestick te komen, maar de verdediging stond als een huis. Na een minuut of 25 wisten ze uiteindelijk toch de aansluitingstreffer te maken. Keepster Debbie van de Haar stopte in eerste instantie de bal, maar deze verdween uiteindelijk alsnog over de doellijn. De Holestick liet zich hier echter niet door intimideren en voerde onmiddellijk de druk weer op. Gecreƫerde kansen werden in eerste instantie niet verzilverd, maar net voor rust wist Jarda Helms haar tweede goal van de wedstrijd te maken en zo gingen de dames met een 1-3 voorsprong het veld af.

Na rust zakten de Scherpenzeelsters iets in. Oosterbeek mocht meerdere keren in de buurt van de cirkel komen, en de verdediging van de Holestick had gedurende deze periode de handen vol. Oosterbeek zat er een paar keer goed bij, maar door goed verdedigend werk van zowel Monique van Vlastuin en Angelica Stitselaar werd een aansluitingstreffer voorkomen. Gaande weg kregen de Scherpenzeelsters de wedstrijd weer in eigen hand. De dames wisten elkaar goed te vinden en van achteruit werd het spel weer mooi opgebouwd. Dit resulteerde wederom al snel in meerdere kansen, maar de spitsen van de Holestick kregen de bal maar niet achter de doellijn. Na 20 minuten was het dan eindelijk raak. Voorstopster Tessa Wagensveld kwam van achteruit mee naar voren en zag, eenmaal in de cirkel van Oosterbeek, haar kans schoon en sleepte de 1-4 binnen. Oosterbeek leek het na deze treffer definitief op te geven en kwamen bijna niet meer van de eigen helft af. Holestick kreeg zo de kans om de druk nog iets op te voeren. Net voor het einde was het nog even de beurt aan Iris Heller. Via een paar goede combinaties wist zij uiteindelijk de 1-5 op haar naam te zetten.

Door deze overwinning staan de Scherpenzeelsters op een gedeelde 1e plek binnen de competitie.

Aankomende zondag spelen de dames om 10.30 uur thuis tegen het Dames 1 team van Bommelerwaard.