header foto

Wedstrijdverslagen

Wederom winst voor Dames 1

Nieuws afbeelding 16-3-2014 Afgelopen zondag speelde het Dames 1 team van de Holestick uit tegen het Dames 1 team van Dorsteti.

De Scherpenzeelsters begonnen wat tam aan de wedstrijd en gaven zo de thuisploeg de mogelijkheid om de aanval in te zetten. De verdediging van de Holestick kwam onder druk te staan, maar wisten door goed verdedigend werk het doel schoon te houden. Na een minuut of 15 wisten de Scherpenzeelsters meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd van achteruit beter opgebouwd en dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Na goed doorzetten wisten zowel Olga Brink en Saar Kandelaars de keepster van Dorsteti te passeren en zo gingen de dames met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na rust onderschepte een aanvalster van Dorsteti de bal, vlakbij de cirkel van de Holestick. Keepster Debbie van de Haar wist de bal in eerste instantie nog te onderscheppen maar in de rebound viel het tegendoelpunt alsnog. De Holestick gaf zich niet gewonnen en zetten onmiddellijk de aanval weer in. Olga Brink stond goed opgesteld en wist enkele minuten later via een tip in de 1-3 binnen te tikken. Toch was het daarna wederom Dorsteti die het volgende doelpunt binnen sleepte en zo de stand naar 2-3 brachten. In de laatste fase van de wedstrijd wisten de dames uit Scherpenzeel de wedstrijd toch weer naar eigen hand te zetten. Er werden voldoende kansen gecreƫerd, maar deze werden in eerste instantie niet verzilverd. Uiteindelijk lukte het Tessa Wagensveld en Jarda Helms wel om de plank te raken en met deze 2 doelpunten brachten ze de stand naar 2-5 in het voordeel van de Holestick. In de laatste minuten wist een aanvalster van Dorsteti door middel van een prachtig back hand schot nog de 3-5 te maken, maar toen was de wedstrijd al gespeeld.

Aankomende zondag spelen de dames thuis tegen het Dames 1 team van Zevenaar.

Tekst: Debbie van de Haar