header foto
header foto
 
Bestuur

KNHB Nieuwsbrief Nr. 50 - 7 februari 2014

19-2-2014
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 50 - 7 februari 2014 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Opleiding 
- Webshop 
- Oproepen
- Agenda
- Uitgelicht 
NIEUWS

Hockeycorner.nl – KNHB Dienstverlening
Kennisplatform voor clubs; inspireren en kennis delen
   
 
Hockeycorner.nl, het nieuwe online kennisplatform voor en door hockeyverenigingen, biedt praktijkvoorbeelden op verschillende deelgebieden waar je als bestuurder en vrijwilliger van een club (dagelijks) mee te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan een succesvolle sponsoraanpak, goede ideeën om ouders te betrekken bij de club, een communicatieplan of een verbouwing van het clubhuis. Je vindt nu al meer dan 20 ‘best practices’ op de website. Heeft jouw vereniging een mooi praktijkvoorbeeld; dan kun je dit zelf plaatsen op Hockeycorner.nl. Maar de KNHB kan je hier ook in ondersteunen. Voor al je vragen kun je terecht bij Sophie Benus, [email protected]. Ga snel naar Hockeycorner.nl en laat je inspireren of bekijk het introductiefilmpje  
KNHB Evenementen & WK
Download de WK app!

De officiële WK app is te downloaden! In deze eerste versie vind je het laatste WK nieuws, het 
speelschema, de teams en kun je direct kaarten bestellen. Als we dichter
bij het toernooi komen wordt de app verder uitgebreid. Je kunt er dan ook een toernooigids met alle activiteiten op- en rondom het Kyocera Stadion bekijken. Daarnaast vind je er je eigen fanzone, social wall en kun je op het toernooi cashless betalen. Download voor
Android - Download voor Ios
THEMA

Nationaal Hockeycongres - KNHB Dienstverlening
Inhoud en presentaties Nationaal Hockeycongres nu online
 
      

Ruim 660 hockeybestuurders van 196 hockeyverenigingen kwamen op 25 januari bijeen op de 16e editie van het Nationaal Hockeycongres op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Het congres stond in het teken van de nieuwe strategie 2020, die is gebaseerd op vier speerpunten; ‘een leven lang hockey’, ‘maatschappelijke impact van hockey’, ‘toekomstproof business model’ en ‘bij de wereldtop in een wereldsport’. Binnen deze thema’s was er aandacht voor het belang van een gezonde sportkantine, de impact van het nieuwe alcoholbeleid, de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en de Rabobank Hockey World Cup 2014.
Meer informatie over de inhoud van het congres, alsook een groot deel van de presentaties van de workshops in de middag zijn te vinden op knhb.nl. Ook willen we je een impressie van de dag niet onthouden.
KNHB Evenementen & WK
    

Let's celebrate hockey!
 
 
Van 31 mei tot en met 15 juni vindt de Rabobank Hockey World Cup plaats in Den Haag. Speciaal voor dit toernooi is een huisstijl ontwikkeld. Elke vereniging heeft een logo ontvangen met instructies voor gebruik. Omdat er toch veel vragen over komen, willen we jullie graag wijzen op de volgende spelregels:

- Het logo mag alleen gebuikt worden om het toernooi te promoten. Bijvoorbeeld door het logo te gebruiken voor de verenigingssite, in nieuwsbrieven en in andere communicatie-uitingen over het WK.
- Het logo mag absoluut niet op kleding of andere merchandise-artikelen worden gedrukt door anderen dan de KNHB. In overleg met de KNHB is voor verenigingen een ander logo beschikbaar gesteld. Die is op te vragen bij de KNHB, [email protected]
- Het is niet toegestaan het logo te gebruiken voor commerciële doeleinden van welke organisatie dan ook.
- Het logo mag niet worden veranderd.
- Het logo van de Rabobank Hockey World Cup 2014 is een geregistreerd en beschermd 
beeldmerk. De KNHB is verantwoordelijk voor juiste toepassing en zal in geval van misbruik juridische stappen ondernemen.
 
Schoolhockey – KNHB
Unieke aanbieding: Nieuwe materialen schoolhockey voor clubs

Eerder hebben we aangekondigd dat we in de gelegenheid zijn om 120 verenigingen nieuwe schoolhockey materialen (waaronder Funkey materialenkit, sticks en boekwerken) gratis aan te bieden. Wil jouw vereniging hier nog voor in aanmerking komen? Dat kan! Meer informatie over wat er nodig is om in aanmerking te komen voor de nieuwe materialen vind je op onze website. Wees er wel snel bij, want op=op. 
OPLEIDING
 
   

Bijeenkomsten – KNHB Funkey

Binnenkort nieuw programma Funkey Plus!

Als vervolg op het programma Funkey voor de vereniging, wordt er hard gewerkt aan Funkey Plus. Nieuwsgierig? Kom dan naar één van de Regionale Kennis Bijeenkomsten die in februari en maart worden georganiseerd. De eerste bijeenkomst is al op maandag 17 februari in Zevenbergen, meer info en aanmelden? Klik dan hier of mail naar [email protected].
WEBSHOP

Lustrumboek – KNHB

'Nederland, Hockeyland' exclusief aanbod voor verenigingen

Tijdens het Nationaal Hockeycongres is ruim aandacht besteed aan het KNHB lustrumboek ‘Nederland, Hockeyland’. Dit vuistdikke boek, waar elke vereniging in terug te vinden is, is nu al te bestellen. Als vereniging kun je gebruikmaken van extra kortingen en kun je zelfs de clubkas spekken. Voor meer
informatie en het bestellen van boeken, kijk je op www.nederlandhockeyland.nl
Zaalhockey – KNHB Competitie
Nu online: foto's van het landskampioenschap zaalhockey voor de A, B en C jeugd
        

We hebben weer zes kersverse landskampioenen zaalhockey bij de jeugd. Bekijk en bestel de foto’s van afgelopen weekend nu online. Na aankomend weekend zijn hier ook de foto’s van het LK reserve team en de Hoofdklasse Indoor terug te vinden. Kijk voor al je hockeyfoto’s in de beeldbank van de KNHB.
Funkey kleding – KNHB Funkey
Bestel nu de Funkey kledinglijn voor jouw vereniging

Binnenkort gaat de tweede seizoenshelft van start en dan wil iedereen, maar zeker de Funkey kids er natuurlijk weer leuk en fris bijlopen, tijdens de Funkey training! Gehuld in Funkey T-shirt met polsbandje etc. gaan ze weer hele leuke dingen leren met elkaar. Dus plaats hier, uiterlijk voor vrijdag 14 februari, de bestelling voor jouw vereniging!
OPROEPEN

Misbruik privégegevens - KNHB Dienstverlening

Wees alert op nep prijsvraag
     
        

De KNHB wil u attenderen op berichten die wij hebben ontvangen van hockeyverenigingen in het kader van telefonische overlast. Het betreft de volgende handelswijze: ’Er wordt gebeld naar het clubhuis met de mededeling dat persoon in kwestie iemand van de KNHB is die belt in het kader van een prijsvraag en vraagt naar de aanwezigheid van (met name) meisjesteams c.q. de persoon wil graag meisjes aan de telefoon krijgen’. Let wel: De KNHB heeft geen prijsvraag lopen, waarbij telefonisch contact gezocht wordt via clubhuis naar meisjesteams en de KNHB zal dat ook nooit via deze weg doen. De KNHB zal ook nooit vragen naar de privé-gegevens van individuele leden, daar wij al een ledenadministratie systeem hebben samen met de verenigingen.
Wij raden elke vereniging aan om: barpersoneel , teammanagers en coaches hiervan op de hoogte te stellen, nooit privé gegevens van kinderen/jongeren/leden te verstrekken via de telefoon, het telefoonnummer te noteren en aangeven dat na verificatie teruggebeld zal worden en meldingen doorgeven aan bestuur van de vereniging. Bij een dergelijk telefoontje dit ook graag doorgeven aan de KNHB, [email protected].

Collectieve schadeverzekeringen - KNHB & Interpolis
Meld je schade via knhb.nl


De KNHB had voor haar verenigingen al een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering lopen. Sinds 1 januari van dit jaar heeft de KNHB gekozen voor een andere verzekeraar, namelijk Interpolis. Het melden van een schade kan je vanaf nu doen bij Interpolis. Dit kan eenvoudig door op de website van de KNHB een formulier in te vullen. Via de website wordt het formulier naar Interpolis gestuurd. Interpolis zorgt voor een goede afhandeling van de schade. Op de KNHB website vind je meer informatie over de collectieve verzekeringen, wat de dekking is en voor wie deze gelden. Uiteraard kun je ook voor meer informatie terecht bij Interpolis, online of via 013-5801234.
AGENDA

Februari, maart, april en mei 2014:  
- Landskampioenschappen reserve teams zaalhockey (Rotterdam)                   8 februari                  
- Landskampioenschappen + nacompetitie Hoofdklasse Indoor (Rotterdam) 9 februari
- Regionale Kennis Bijeenkomst Funkey (Zevenbergen) 17 februari
- Regionale Kennis Bijeenkomsten Funkey (Nederland)     Maart
- Nationale sportweek      19 t/m 26 april
- WK Clubdag (zie rubriek uitgelicht)   29 mei
                                                 
UITGELICHT

KNHB Evenementen & WK

Organiseert jouw vereniging ook een WK clubdag?
       
   

Op 29 mei 2014 is het de bedoeling dat op zoveel mogelijk verenigingen de WK Clubdag wordt georganiseerd. Het thema van de WK Clubdag is ‘Let’s celebrate hockey’. Samen het hockey vieren, door het hele land, met alle leden van jouw vereniging. De KNHB heeft een WK Clubmap en USB stickje (met onder andere filmmateriaal) samengesteld met uitgewerkte programma’s die kunnen helpen met de invulling van de WK Clubdag voor alle (jeugd)leden. Tijdens het Nationaal Hockeycongres is de WK Clubmap uitgedeeld aan ongeveer 170 verenigingen en zijn bovendien 100 WK Ambassadeurs geïnformeerd over de ins en outs van deze dag, het Jeugdsportfonds en de communicatie rondom het WK.
 
Nog geen WK Ambassadeur?
Heeft jouw vereniging nog geen WK Ambassadeur? Dan kan hij/zij zich aanmelden via het ledenadministratiesysteem van de vereniging. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via [email protected].
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992