header foto
header foto
 
Bestuur

KNHB verenigingsnieuwsbrief Nr. 49 - 16 januari 2014

19-1-2014
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 49 - 16 januari 2014 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Thema
- Opleiding
- Webshop 
- Oproepen
- Agenda
- Uitgelicht 
THEMA

KNHB Funkey
Regionale Kennis Bijeenkomsten in teken van Funkey


   
 

In de komende maanden organiseert de KNHB in ieder district Regionale Kennis Bijeenkomsten (RKB’s) Funkey. De bijeenkomsten vinden plaats op een maandag- of woensdagavond, vanaf ± 16.30 uur. We starten met een praktisch gedeelte en dan gaan we over op discussie en theorie. De RKB is bedoeld voor verenigingsbestuurs- en commissieleden Jongste Jeugd, trainers, docenten, combinatiefunctionarissen, BSO leiding en andere geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst wordt o.a. ingegaan op: Het vervolgprogramma van Funkey op de vereniging: Funkey Plus, Werving en behoud van jonge jongens. Binnenkort volgt meer informatie op onze website. 
OPLEIDING

KNHB Academie & EY
Congres 'Coach the game' 6 februari 2014

   

De KNHB Academie organiseert in 2014 het jaarlijks Technisch Kader Congres. Het thema van het congres is "Coach the game”. Het congres vindt plaats op donderdag 6 februari 2014 in het kantoor van onze sponsor EY te Den Haag. Het congres bestaat net als vorig jaar uit een middag- en een avondprogramma. De workshops worden onder andere verzorgd door de bondscoaches van beide nationale teams! Noteer deze datum vast in je agenda! Klik hier voor meer informatie. 

WEBSHOP


    


Vakliteratuur - KNHB Academie 
Voor elke coach en trainer: nieuwe Hockeyvisie online

De vierde serie van 2013, van het vakblad van de KNHB Academie, Hockeyvisie is nu verkrijgbaar. Zes artikelen, onmisbaar voor iedere coach en trainer, zijn te downloaden in de webshop van de KNHB en zo nodig thuis uit te printen. De kosten zijn € 2 per artikel, exclusief € 0,85 transactiekosten. Onderwerpen zijn:

-       Weerstand in de training 
-       Communicatie door de keeper
-       Onbewust beter leren passeren 
-       Balstart, een andere kijk op hockey 
-       De geheimen van een Technisch Directeur
-       Fundamenten voor een florerende jeugdopleiding, deel 2  

OPROEP

KNHB evenementen & WK

Uitnodiging WK voor oud-bondsbureaumedewerkers en oudgedienden 
 
       

Samen tellen we af naar de Rabobank Hockey World Cup 2014. Nog 133 dagen voor de start van dit grootste sportevenement in Den Haag. Het bondsbestuur van de KNHB nodigt graag haar oud-medewerkers, oud-internationals Heren, oud-internationals Dames, KNHB-commissies en Districtscommissies, KNHB Ereleden, Leden van Verdienste en Bondsspelddragers uit om samen met één gast een dag het WK te bezoeken. Begin december zijn per e-mail de uitnodigingen verstuurd. Mocht je wel tot een van bovenstaande groepen behoren maar geen uitnodiging hebben ontvangen, kun je contact opnemen met David Voskamp via 030-7513421 of [email protected]. Aanmelden kan tot en met 1 maart. 
KNHB & VSG
 

Save the date: 31 mei Medisch Congres 

Op zaterdag 31 mei 2014 organiseert de KNHB in samenwerking met de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) een Medisch Congres. Het congres vindt plaats in Den Haag en wordt gecombineerd met een bezoek aan de Rabobank Hockey World Cup 2014. Binnenkort volgt meer informatie. 
KNHB Dienstverlening
De laatste 100 plaatsen... Schrijf je nu in voor het Nationaal Hockeycongres! 

Nog anderhalve week en dan is het weer zover; Op zaterdag 25 januari 2014 organiseert de KNHB voor al haar leden voor de 16de keer het Nationaal Hockeycongres in het hoofdkantoor van de Rabobank aan de Croeselaan te Utrecht. Het gaat hard met de inschrijvingen, dus wees er snel bij. Voor meer informatie over het programma en hoe je je kunt inschrijven klik hier.

Het Nationaal Hockeycongres start met een plenair programma in de ochtend. In de middag zijn workshops voor diverse doelgroepen. In de laatste rubriek van deze nieuwsbrief ‘UITGELICHT’ wordt de inhoud van de workshops voor specialisten op het gebied van arbitrage en technisch kader beschreven. 
KNHB & Interpolis
Heeft jouw vereniging de clubkampioenschappen Shoot Out al gepland?
 

Op 9 juni vindt de finale dag van de Interpolis NK Shoot Out plaats, een mooi evenement dat begint op jouw vereniging door het organiseren van een Shoot Out clubkampioenschap. Jij wil toch ook dat de uiteindelijke Shoot Out Koning of Koningin of beste keeper of keepster van jouw vereniging komt?! Plan snel het Shoot Out clubkampioenschap op jouw vereniging en zorg dat jouw leden in aanmerking komen voor de felbegeerde titels. Meer informatie over de Interpolis NK Shoot Out en hoe je het clubkampioenschap op jouw vereniging kunt organiseren vind je op de speciale website.
AGENDA

Januari/februari: 
- Nationaal Hockeycongres (Utrecht)                             25 januari     
- Landskampioenschappen Zaalhockey A-B-C- jeugd (Amsterdam)                             1 & 2 februari  
- Technisch Kader Congres 'Coach the game' (Den Haag)        6 februari
- Landskampioenschappen reserve teams zaalhockey (Rotterdam)                    8 februari 
- Landskampioenschappen + nacompetitie Hoofdklasse Indoor (Rotterdam) 9 februari
                        
UITGELICHT

KNHB Dienstverlening

Nationaal Hockeycongres: workshop arbitrage en technisch kader uitgelicht

Arbitrage
Workshop 1: Hoe maak je scheidsrechters weerbaarder?
Net scheidsrechter geworden en dan? Daar sta je op het veld met allerlei mensen om je heen die het regelmatig beter weten. Zijn het geen spelers, dan is het wel een coach of een andere begeleider. En bij de jeugd moet je ook nog ouders weerstaan. Hoe kun je als vereniging jonge scheidsrechters meer zelfvertrouwen geven? In deze workshop laten we verenigingen op een bijzondere manier (rollenspel) kennismaken met factoren die invloed hebben op houding en gedrag van scheidsrechters tijdens een wedstrijd.
Workshop 2: Hoe vergroot je het slagingspercentage van de E-learning?
Scheidsrechters hebben tegenwoordig de mogelijkheid om via E-learning zich voor te bereiden op het scheidsrechtersexamen. Alleen E-learning aanreiken aan de jeugd blijkt vaak niet voldoende om hen te motiveren hiermee aan de slag te gaan en succesvol hun scheidsrechterskaart te laten halen. In deze workshop licht MHC Wijchen toe hoe zij via instructieavonden op een dynamische en praktische manier uitleg geven aan de jeugd over E-learning en zo het enthousiasme ten aanzien van scheidsrechter worden en de kans van slagen van het scheidsrechtersexamen te verhogen.

Technisch Kader
Dit jaar staat tijdens het Nationaal Hockey Congres het onderwerp talentherkenning en -ontwikkeling centraal. Hoe herken je nu talent, hoe ga je om met talentvolle spelers en hoe begeleid je het ontwikkelingstraject? Maar ook het selecteren van teams komt aan bod. De workshop wordt gegeven door een aantal deskundigen uit de praktijk waarbij kennis delen en discussie voorop staan. 
 
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992