header foto
header foto
 
Bestuur

KNHB verenigingsnieuwsbrief Nr. 47 - 6c december 2013

9-12-2013
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 47 - 6 december 2013 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Opleiding
- Uit de regio 
- Webshop 
- Oproep
- Agenda
- Uitgelicht 
NIEUWS

Onderzoek Hoofdklasse - KNHB & HHcv

HHcv en KNHB doen samen onderzoek naar Hoofdklasse


Het bestuur van de Hoofdklasse Hockey CV (HHcv), de vertegenwoordiging van de Hoofdklasse verenigingen, en het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zijn gezamenlijk het project 'Hoofdklasse 2.0' begonnen. Met dit project onderzoeken de HHcv en de KNHB samen de mogelijkheden om de Hoofdklasse toekomst bestendig te houden. De ambitie is om met de Hoofdklasse tot de sterkste competities van de wereld te blijven behoren. De toenemende druk van de internationale kalender op de speelmomenten van de nationale competitie vraagt om een herijking van de huidige situatie. Lees meer.
    

Sportiviteit & Respect – KNHB & VSK
En de winnaar is.....


Op 23 en 30 november streden B- en A-teams om de titel: Sportiefste team van Nederland. Opvallend was dater dit keer minder belangstelling was dan bij de eerdere, vergelijkbare actie voor D- en C-teams in oktober. De knoop is doorgehakt en er zijn twee winnaars gekozen....
Meisjes B2 van H.C. Gilze Rijen en meisjes B2 van H.C. Naarden zijn benoemd tot de sportiefste teams van Nederland. Benieuwd wat zij hebben gedaan voor deze titel? Of naar andere inzendingen? Als blijk van waardering krijgen alle deelnemers nog een bedankje! 
 
THEMA
    

Warming-ups - KNHB & Interpolis
Nieuwe warming-ups online

Een goede warming-up is altijd belangrijk, maar nu het weer kouder wordt helemaal. Dus voor iedereen die nog doortraint in de koude wintermaanden of deelneemt aan de Midwintercompetitie; neem snel een kijkje op www.interpolishockey.nl waar deze week een nieuwe serie warming-ups is toegevoegd.
       

KNHB evenementen & Jeugdsportfonds

Winnaars Stockeykrassen eind december bekend


Diverse hockeyclubs en teams in Nederland hebben meegedaan aan de kraskaarten actie voor het Jeugdsportfonds. De actie Stockeykrassen voor het Jeugdsportfonds loopt bijna ten einde. Er zijn nog maar een aantal dagen waarin de kraskaarten kunnen worden ingevuld en ingeleverd. De drie teams die het meeste geld hebben opgehaald winnen een unieke prijs: tickets voor het WK hockey 2014 in Den Haag. De winnaars van deze prachtige prijs worden eind december bekend gemaakt! Klik hier voor het hele artikel.
Zorgverzekering - KNHB & Interpolis
Speciaal aanbod voor hockeyleden


Interpolis is sinds juni 2013 partner van de KNHB. In deze samenwerking staat, zowel het stimuleren van bewegen door de jeugd, als het verbeteren van veiligheid en gezondheid op het hockeyveld en in het clubgebouw centraal. Afgelopen week heeft de medisch contactpersoon of het secretariaat van jouw vereniging een welkomstpakket ontvangen met daarin informatie over de Interpolis zorgverzekering met het speciale aanbod voor KNHB leden. Daarnaast hebben verenigingen namens Interpolis een set reserve mondbeschermers (8 reserve mondbeschermers die uitgedeeld kunnen worden indien een lid van de vereniging per ongeluk de eigen mondbeschermer is vergeten maar wel gaat trainen/wedstrijd spelen) en 4 hapsetjes (thuis happen, afdruk opsturen en een op maat gemaakte mondbeschermer (met korting)thuis gestuurd krijgen) ontvangen. Benieuwd naar de plannen van Interpolis? Bekijk ze hier.
OPLEIDING

KNHB Academie & Ernst & Young
SAVE THE DATE: Technisch Kader Congres "Coach the game” 6 februari 2014
   
        

De KNHB Academie organiseert in 2014 het jaarlijks Technisch Kader Congres. Het thema van het congres is "Coach the game”. Het congres vindt plaats op donderdag 6 februari 2014 in het kantoor van onze sponsor EY in Den Haag. Het congres bestaat net als vorig jaar uit een middag- en een avondprogramma. De workshops worden onder andere verzorgd door de bondscoaches van beide Nationale teams! Noteer deze datum vast in je agenda! Nadere informatie volgt.
EY is sinds juli van dit jaar official sponsor van de KNHB en ondersteunt in het bijzonder de coaches. Zo gaat EY de KNHB Academie ondersteunen met verdere professionalisering van het coachvak en het begeleiden van de bondscoaches. 
 
UIT DE REGIO

Opening schaatsbaan - R.H.V. Leonidas
Schaatsbaan Rotterdam geopend op Leonidas 

Afgelopen vrijdag zijn op Leonidas twee overdekte kunstijsbanen geopend. Dit is het winnend Stadsinitiatief Rotterdam 2013. Van 30 november 2013 tot 2 maart 2014 kunnen schaatsliefhebbers terecht op de overdekte vierhonderdmeterbaan en een funbaan, die geschikt is voor beginnende schaatsers, kunstschaatsen, ijshockey en curling. Lees hier het hele artikel.
WEBSHOP
       

Tickets - KNHB Evenementen & WK
Bestel nu uw WK kaarten!


Na twee succesvolle rondes is de WK Verenigingsactie definitief gesloten, hieronder een aantal cijfers op een rij:
· Er hebben in totaal 103 verenigingen kaarten besteld via de actie.
· In totaal zijn er 19.097 kaarten verkocht.
· En daarnaast 67 Passe-partouts.

Verenigingen die nog belangstelling hebben om kaarten te bestellen kunnen terecht bij SEE tickets, Kaartverkoop Rabobank Hockey Worldcup 2014.
Voor groepsaanvragen (meer dan 20 personen) kan de aanvraag gestuurd worden naar David Voskamp; [email protected]. De aanvraag wordt doorgestuurd naar SEE tickets en zij nemen dan contact op om de bestelling af te handelen. Wees er snel bij, want op = op!
OPROEP

Oproep - KNHB & VSK

Samen naar een veiliger sportklimaat
    

Afgelopen week zagen we een mooi voorbeeld van Sportiviteit en Respect voorbijkomen. Een klein gebaar, maar zeker niet minder mooi. Juist in die kleine gebaren en acties zit een groot gevolg, oftewel klein is et nieuwe groot. Met het programma ‘Naar een Veiligersportklimaat’ zet de KNHB zich in om ieder individu zich veilig en prettig te laten voelen in de sport en dat iedereen zichzelf kan zijn. Verenigingen kunnen mee doen met dit programma door gebruik te maken van het aanbod van diverse bijscholingen, trainingen, workshops en andere acties. Deelname hieraan is kosteloos. Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op met Nathalie Pennekamp ([email protected]).
Oproep – KNHB Dienstverlening
Schrijf je nu in voor Nationaal Hockeycongres


Op zaterdag 25 januari 2014 organiseert de KNHB het 16de Nationaal Hockeycongres in Utrecht bij Rabobank Nederland. Het programma is aantrekkelijk voor veel verschillende bestuursleden, commissieleden en andere functionarissen van de vereniging. In de middag worden aan de hand van verschillende settings, bijvoorbeeld interactieve workshops, onderwerpen behandeld over en voor de volgende doelgroepen: accommodatiespecialisten, arbitrage, communicatie, Jongste Jeugd coördinatoren, penningmeesters, sponsoring, technisch kader, voorzitters en WK ambassadeurs. Hoe je in te schrijven? De secretaris kan een vereniging digitaal aanmelden via de uitnodiging die op donderdag 28 november per e-mail is verstuurd. Per vereniging kan de secretaris maximaal drie deelnemers opgeven voor het plenaire ochtendprogramma. In de middag kunnen nog twee extra personen (naast de drie van de ochtend) zich aanmelden. Meer informatie over het congres vind je op de website.
Oproep - KNHB Vrijwilligerstrofee 2013
Laatste kans: Geef jouw wedstrijdsecretaris op voor de Vrijwilligerstrofee

Waar zouden we zijn zonder de hulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook voor hockeyverenigingen. Het is dan ook belangrijk om ze regelmatig in het zonnetje te zetten. De KNHB reikt daarom ieder jaar de Vrijwilligerstrofee uit aan een bepaalde doelgroep binnen de vereniging. Dit jaar zijn het de vrijwilligers die alle wedstrijden coördineren binnen een vereniging, de wedstrijdsecretarissen, die kans maken op de Vrijwilligerstrofee. Aanmelden kan nog tot 13 december 2013. Meer informatie over de vrijwilligerstrofee en hoe je jouw wedstrijdsecretaris kan opgeven lees je hier.
AGENDA

- Start WK junioren (m) in India                                              6 december 2013                  
- Opening tweede veld A.H.C. Ijburg 7 december 2013
- Nationaal Hockeycongres 25 januari 2014
- Technisch Kader Congres "Coach the game” 6 februari 2014
- Nationale Sportweek  19 t/m 26 april 2014
- Finaledag Interpolis NK Shoot Out 2014 9 juni 2014
UITGELICHT

KNHB & Interpolis
Gastheer voor finalelocatie: HC Pijnacker

Op maandag 9 juni vindt de finaledag van de Interpolis NK Shoot Out 2014 plaats op het dan
spiksplinternieuwe complex van HC Pijnacker. Met HC Pijnacker heeft de finalefag een enthousiaste en goede gastheer, Daan Zwart (secretaris HC Pijnacker) is vereerd dat zijn club hiervoor is uitgekozen: "We gaan er een mooie sportieve dag van maken op ons vernieuwde complex. Het nieuwe clubhuis is op tijd gereed om de organisatie en alle deelnemers en de supporters van de Interpolis NK Shoot Out 2014 te ontvangen”.
 
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992