header foto
header foto
 
Bestuur

KNHB Vereniginsniewsbrief nr. 46 - 22 November

Nieuws afbeelding 26-11-2013
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 46 - 22 november 2013 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Uit de regio 
- Webshop 
- Oproepen
- Agenda
NIEUWS
     

Nieuws – KNHB Medische Commissie

Medische Commissie KNHB start Taskforce Mondbescherming


Naar aanleiding van het incident tijdens de competitie wedstrijd Rotterdam – Amsterdam op zondag 10 november, heeft de Medische Commissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) besloten een Taskforce samen te stellen die advies zal geven ten aanzien van het dragen van mondbeschermers. Lees verder    
THEMA
 

Sportiviteit & Respect  - KNHB & VSK
Actie sportiefste B of A team van Nederland

Op zaterdag 23 november en zaterdag 30 november kunnen de B- en A-teams van jouw vereniging in actie komen. Zoals eerder voor alle D- en C-teams een actie heeft plaatsgevonden, is nu de beurt aan de B- en A-teams. Ze moeten op een originele en leuke manier, via foto’s en video, laten zien waarom zij het sportiefste team van Nederland zijn. Door de tegenstander eens flink in de watten te leggen, maken ze kans op een vette prijs, WK kaarten voor het hele team en een adidas outfit voor het hele team! Lees hier wat ze moeten doen om deel te nemen aan de actie. De winnaar wordt op vrijdag 6 december bekend gemaakt.   
Belastingen – KNHB Financien
Voor de penningmeesters: ecotaks

Het Ministerie van VWS heeft dit jaar wederom steekproefsgewijs de aanvraag ecotaks van de KNHB gecontroleerd. De uitkomst hebben wij van hen ontvangen. Ook dit jaar wordt er weer 50% uitgekeerd van de door hen goedgekeurde ecotaks aanvragen. Uw vereniging ontvangt binnenkort, indien u een verzoek voor teruggave heeft ingediend, het toekenningsbedrag overgemaak.
UIT DE REGIO

Funkey – HC Leeuwarden
Kick-off schoolproject Leeuwarden: Sport2School
          


Woensdag 6 november vond de kick-off plaats van het sportstimuleringsprogramma dat Sport2School en BV Sport organiseren in samenwerking met HC Leeuwarden en de KNHB. Wij zijn erg blij dat de samenwerking met Sport2School, die reeds in 2012 gestart is met een groot Funkey project in Bergeijk, zich nu uitbreidt richting andere delen van het land.

Lees meer over de kick-off in Leeuwarden, die tot stand is gekomen door een mooie samenwerking tussen verschillende partijen.
 
WEBSHOP
   


Kinderboek– KNHB evenementen & WK
Sinterklaas koopt ‘Hockeyheld van Oranje’ groot in

Het WK hockeyboek voor kinderen van 6 tot 11 jaar is een hit op de verlanglijstjes. In dit gepersonaliseerde boek speelt jouw kind de hoofdrol in een spannend hockeyverhaal. Bestel vóór 28 november het boek ‘Hockeyheld(in) van Oranje’ (v.a. €12,95) en het is nog voor pakjesavond in huis.

Kortom een uniek en betaalbare cadeautip om onder de aandacht te brengen bij je leden. Bekijk de video om te zien hoe het in zijn werk gaat. Je kunt dit filmpje ook gebruiken voor de communicatie binnen je eigen vereniging. Overige ondersteunende communicatiemiddelen vind je hier.

OPROEP

Oproep – KNHB evenementen & WK

Ben jij bij het grootste hockey event?
    

Vrijwilliger zijn tijdens het grootste sportevenement van 2014 in eigen land; de Rabobank Hockey World Cup 2014 in het Kyocera Stadion in Den Haag. Lijkt het je ook leuk deel uit te maken van een vrijwillig team dat meehelpt om dit evenement tot een groot succes te maken? Wij zijn op zoek naar een grote groep enthousiaste vrijwilligers die meerdere dagen willen meehelpen in verschillende functies. Ben je minimaal 5 dagen beschikbaar en wil je een bijdrage leveren aan het grootste sportevenement van 2014? Meld je dan aan via onze website: www.rabobankhockeyworldcup2014.nl/vrijwilligers
KNHB Evenementen & WK
WK Clubdag 29 mei: Beleef het WK op jouw vereniging
       

Op 29 mei 2014, twee dagen voor de start van de Rabobank Hockey World Cup, vindt de landelijke WK Clubdag plaats. Noteer deze datum alvast in de clubagenda! Het thema van de WK Clubdag is, net als bij het WK, 'Let’s celebrate hockey'. Samen het hockey vieren, door het hele land, met alle leden van jullie vereniging. De KNHB stelt momenteel een praktische map en DVD samen met uitgewerkte programma’s, die de vereniging helpt bij de invulling van de WK Clubdag.

Op 25 januari 2014, tijdens het Nationaal Hockeycongres, wordt uw WK Ambassadeur geïnformeerd over de ins en outs van de WK Clubdag en andere mooie activiteiten rondom het WK. Heeft jouw vereniging nog geen WK Ambassadeur? Hij/zij kan zich via de secretaris aanmelden via het ledenadministratiesysteem van de vereniging. Lees hier meer over de rol van de WK Ambassadeur. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via
[email protected].
Warming-ups – KNHB Academie
Attendeer trainers en coaches op kant-en-klare warming-ups

Vorige week lanceerde de KNHB in samenwerking met partner Interpolis kant-en-klare warming-ups, waarmee trainers en coaches vanaf nu op makkelijke manier mee aan de slag kunnen. Trainers en coaches kunnen direct aan de slag via www.interpolishockey.nl. Je kunt jullie trainers en coaches hierop attenderen door op de clubwebsite een bericht of banner met de directe link te plaatsen. Banners in diverse formaten en de inleidende tekst vind je hier.
AGENDA

November/december: 

- Vertrek Nederlands Elftal Dames naar Argentinie (Schiphol)                            24 november
- Workshop ‘Betrek jong en oud’ voor Midden Nederland clubs                           26 november
- Start WK junioren (m) in India                                                                      6 december 
website - gegevens wijzigen - contact
 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992