header foto
header foto

Wedstrijdverslagen

Zwaarbevochten overwinning voor Dames 1

Nieuws afbeelding 11-11-2013 De hockeyvrouwen van Holestick hebben zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt. De Scherpenzeelsen waren met 2-4 te sterk bij Bommelerwaard.

De thuisploeg zette meteen druk op de Scherpenzeelse verdediging. Even leek het erop dat hier een doelpunt uit zou komen, maar Bommelerwaard verzaakte in de afronding. De Holestickers leken door deze snelle aanvallen wakker geschud te zijn en kwamen beter in de wedstrijd.

Er werd goed doorgezet en na enkele ogenblikken werd er een strafcorner bemachtigd. Gesley de Graaf gaf de bal goed voor op Anita van de Haar. Zij pushte de bal langs de keepster van Bommelerwaard en zette zo Holestick op een 0-1 voorsprong.

Tijd om van deze voorsprong te genieten hadden de bezoekers echter niet, want Bommelerwaard nam gelijk de aanval over en ditmaal was het wel raak. Keepster Debbie van de Haar strekte zich nog uit, maar miste net de bal en zo zette de thuisploeg de stand op 1-1.

De Holestick liet het hier echter niet bij zitten en probeerde het spel naar eigen hand te zetten. Er werd goed gecommuniceerd en de tegenstandsters werden steeds beter uitgetikt. Bommelerwaard liet zich terugzakken en dit gaf de Scherpenzelers de ruimte om op te komen en meer druk te zetten. Dit werd al snel beloond. Rossa Helms zorgde na een mooie combinatie voor 1-2 en via een tip-in van Olga Brink werd de ruststand 1-3.

Na rust pakten de bezoekers het goede spel van de eerste helft meteen weer op, maar grote kansen bleven uit. De wedstrijd leek na tien minuten te keren toen Bommelerwaard uit het niets een strafbal mee kreeg en deze ook verzilverde. Niet lang daarna leek ook de 3-3 een feit, maar omdat de aanvalster van Bommelerwaard deze goal met haar voet in plaats van haar stick maakte werd deze afgekeurd en kwamen de Holestickers goed weg.

Toen Anita van de Haar tijdelijk op de bank moest plaatsnemen vanwege een gele kaart zo stond Holestick enkele minuten met tien speelsters in het veld. De bezoekers gingen vol in de verdediging. Bommelerwaard kreeg goede kansen, maar zowel de verdediging als keepster Debbie van de Haar werkten deze goed weg. Lijnstopster Tessa Wagensveld wist tijdens een strafcorner zelfs de bal nog net op tijd van de lijn af te duiken en voorkwam hiermee een al bijna getelde gelijkmaker.

Nadat de rust aan de kant van de Holestick weer was wedergekeerd zette de ploeg weer koers richting het doel van de thuisploeg. Gesley de Graaf leek de 2-4 hoog het doel in te pushen, maar de arbitrage zag hier gevaarlijk spel in en keurde dit doelpunt af. Ook een strafcorner betekende niet de beslissing, maar de vierde treffer kwam even later toch. Van de Haar mocht, weer terug in het veld, meteen plaatsnemen achter een strafbal. Zonder enige aarzeling pushte ze de bal langs de Bommelse keepster en zette zo de stand alsnog op 2-4.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Bommelerwaard nog enkel strafcorners, maar de verdediging van de Holestick hield stand. Met deze overwinning pakken de dames hun eerste drie punten in deze competitie.

[Tekst: Debbie van de Haar]