Zaalhockey bij MHC De Holestick
Vanaf de 6-tallen in de E-leeftijd wordt er in de winterperiode in de zaal gehockeyd. Dat houdt in dat er in deze periode door de teams alleen wedstrijden gespeeld worden in de zaal.
Deze kunnen zowel op zaterdag als op zondag zijn.
Tevens proberen we alle teams ook één keer per week in de zaal te laten trainen. Voor deze periode wordt een aangepast schema gemaakt.
Als de weersomstandigheden en het trainingsschema het toelaten blijft het team ook nog één keer per week buiten op het veld trainen. Dit is dan de 2e training of 'oudertraining'.
De Zaalhockeycompetitie wordt georganiseerd door de KNHB. De Holestick doet mee in het district Midden-Nederland. Het zaalseizoen loopt van ongeveer begin december tot half februari.
Voor een zaalteam geldt dat als ze hun laatste wedstrijd hebben gespeeld, hun zaalseizoen op dat moment eindigt.
Voor de zaalcompetitie is een aparte contributie verschuldigd. Kijk voor de meest actuale tarieven op:Tarieven zaalhockey
Wat heb je nodig?
- In de zaal zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht tijdens wedstrijden en de trainingen.
- Verder heb je nodig een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en sportschoenen met een zool die niet afgeeft op de zaalvloer. Veldschoenen zijn absoluut verboden en mogen in de zaal niet gedragen worden.
- Speciale zaalballen hebben we op de vereniging. Deze worden aan de teams beschikbaar gesteld voor de trainingen en de wedstrijden.
Zaalteam
Een zaalteam mag maximaal uit 12 spelers bestaan. In het veld wordt gespeeld met maximaal zes spelers; 5 spelers en een keeper. Een team mag natuurlijk wel uit meer spelers bestaan, maar niet meer dan 12. De extra spelers (boven de 12) nemen tijdens een wedstrijd plaats op de tribune en niet op de bank.
Het kan ook zijn dat er voor de zaalperiode nieuwe teamindelingen gemaakt worden met meer, kleinere teams zodat ieder lid zoveel mogelijk kan spelen.
Zaaldienst
Van ouders/verzorgers wordt verlangd dat zij tijdens de thuiswedstrijden een wedstrijdtafeldienst draaien. Mocht een ouder de dienst onverhoopt niet kunnen draaien, dan zal er zelf voor een vervanger gezorgd moeten worden binnen het team.
Deze zaaldienst
vervangt eigenlijk de bardienst die in de zaalperiode komt te vervallen.
De
taken voor de zaalleiding zijn:
·Het bijhouden van de tijd. De tijd wordt tijdens de wedstrijden niet stilgelegd en er mag absoluut niet uitgelopen worden in verband met de strakke planning.
·Zorgdragen dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld door de coaches en de scheidsrechters.
·De stand bijhouden op het scorebord.
·Het ordelijk houden van de accommodatie en het aanspreken van teams op het gebruik van correct zaalschoeisel en het gebruik van zaalsticks en de juiste uitrusting van de keepers.
·Kinderen die later moeten spelen NIET laten inspelen naast het speelveld.
Wedstrijden
Per speeldag (zaterdag of zondag) worden 2 wedstrijden gespeeld in een blok van 3. De thuisspelende vereniging speelt de eerste en derde wedstrijd. De 2 tegen standers spelen één wedstrijd tegen De Holestick en de middelste wedstrijd tegen elkaar.
De wedstrijden duren 30 minuten zonder pauze.
Belangrijk om te weten (voor ouders)
- Vervoer naar wedstrijden: wellicht overbodig maar houdt er rekening mee dat je als ouder regelmatig je kind naar een uitwedstrijd moet brengen.
- Tijdens het zaalseizoen word je ook af en toe ingezet als zaalleiding. Zo’n wedstrijdtafel dienst is een aaneengesloten blok van 3 wedstrijden en je wordt altijd ingedeeld op een dag en tijdstip dat je kind thuis twee van die wedstrijden speelt.