Hockeyen bij MHC De Holestick
Aanmelding
Wanneer je 4 jaar bent, kun je al hockeyen bij MHC de Holestick (zie informatie over Funkey Hockey), maar op latere leeftijd (vanaf 6 jaar) lid worden kan natuurlijk ook altijd.
Dit doe je door het aanmeldingsformulier in te vullen (klik op het Inschrijfformulier).
Afhankelijk van je leeftijd of eventuele hockeyervaring word je voorlopig ingedeeld bij een team. Je mag dan gratis 4 proeftrainingen meedoen.
Funkey Hockey
Is je kind tussen de 4 en 6 jaar en wil hij/zij graag hockeyen? Ze zijn van harte welkom om spelenderwijs kennis te maken met de hockeysport bij de Holestick Funkey's.
Vanaf 2 maart 2024 starten de trainingen, elke zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
Kinderen die hier aan meedoen worden nog geen lid van de club, maar zijn wel onderdeel van MHC de Holestick.
Trainsters van onze eigen jeugd zetten elke week een training neer gebaseerd op de filosofie van het Funkey Hockey programma van de KNHB. Dit programma omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en een basisvorm van hockey. Van beweegvaardig naar hockeyvaardig!
Het Funkey programma van de KNHB heeft van het Kenniscentrum Sport & Bewegen op 5 november 2021 de maximale 3 sterren gekregen en dat betekent dat de KNHB zich officieel Partner in Veelzijdig Bewegen mag noemen.
Staat jouw zoon of dochter ook te springen om te gaan hockeyen?
Inschrijving kan via het aanmeldformulier en klik daar Funkey Hockey aan.
Holestick Academy
Voor de leeftijd van 6 t/m 10 jaar oud is er de Holestick Academy waarbij alle jongste jeugd leden samen trainen in een circuit begeleid door speelsters uit onze eigen jeugd teams. Twee keer per week wordt er getraind met de professionele trainers van De Ridder Hockey.
Zeker als je nog geen hockeyervaring hebt is het van belang dat de basistechnieken goed aangeleerd worden. De trainingen op de Holestick Academy zijn daar speciaal op gericht, omdat er altijd meerdere, ervaren trainers aanwezig zijn die zelf ook hockeyen.
Als je na deze 4 proeftrainingen lid wilt worden kan dat door een mail te sturen naar [email protected]. Je wordt dan automatisch trainingslid.
Gedurende een periode van ongeveer 9 trainingsweken word je tijdens de clubtrainingen de techniek bijgebracht en worden de regels uitgelegd. Na deze periode, afhankelijk van je voortgang, ga je ook wedstrijden spelen. De periode van 9 weken is geen vast gegeven, maar een richtlijn. Wanneer je wedstrijden gaat spelen is uiteindelijk afhankelijk van het niveau (of de leeftijdscategorie) waarop je instroomt en je kennis van de spelregels.
Wat heb je nodig?
o Om veilig te hockeyen heb je een mondbeschermer (bitje) nodig. Deze zijn bij sportzaken verkrijgbaar vanaf zo'n € 6,= en is noodzakelijk voor je veiligheid en verplicht tijdens wedstrijden en de trainingen.
o Ook heb je scheenbeschermers nodig (tijdens de proeftrainingen te leen bij de club indien beschikbaar)..
o Ook een hockeystick kan je tijdens de proeftrainingen lenen van de club.Als je later lid wordt, koop je een eigen stick.
o Verder doe je sportieve kleding aan en geschikte sportschoenen.
o We spelen op kunstgras.
Wedstrijden spelen
Ben je 6 jaar oud als je lid wordt dan kom je terecht bij de Holestick Academy. Hier wordt op een speelse wijze kennis gemaakt met het hockeyspel, de techniek en de regels. Onder leiding van de hoofdtrainer en de ervaren hockeysters van onze vereniging worden twee keer per week trainingen gegeven die er uiteindelijk toe leiden dat je wedstrijden gaat spelen in een MO8-team.
Zij spelen met twee 3-tallen wedstrijdjes op de helft van een kwart veld met 6 doeltjes, tegen andere verenigingen. Er wordt gespeeld zonder keeper. Na de winterstop wordt het aantal doeltje teruggebracht naar 4.
De volgende stap is de 6-tallen. Hierbij wordt gespeeld op een kwart veld en er is ook een keeper in het team. Elke week is iemand anders uit het team aan de beurt om te keepen en deze krijgt in de week voorafgaand aan de wedstrijd een speciale keeperstraining door één van de elftalkeepers van onze vereniging.
Vervolgens wordt er gespeeld in 8-tallen. Deze wedstrijden worden gespeeld op een half veld en lijken qua spel en regels al erg op het hockey in elftallen.
Voor de wedstrijden bij de Jongste Jeugd (tot en met de 8-tallen) worden geen scheidsrechters opgesteld, maar zogenaamde "speelbegeleiders”. Zij houden niet alleen de regels van het spel in de gaten, maar kunnen de wedstrijd ook even onderbreken om dingen uit te leggen of aanwijzingen te geven. Mochten tijdens de wedstrijd de verschillen tussen de beide teams te groot blijken, dan kunnen er door hen zogenaamde ‘spelplezier bevorderende’ maatregelen worden ingesteld. Hierdoor worden de verschillen in doelpunten niet te groot. Door deze manier van begeleiden en de eisen die op didactisch gebied gesteld worden zullen de spelbegeleiders ook vaak ouders zijn.
Bij alle voorgaande spelvormen worden de uitslagen van de wedstrijden wel doorgegeven aan de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond), maar worden er geen standen bijgehouden. Het spelplezier staat bij deze leeftijden absoluut voorop. De uitslagen worden alleen gebruikt om telkens een competitie-indeling te maken die er voor zorgt dat min of meer gelijkwaardige teams tegen elkaar komen te spelen.
De laatste stap is de elftallen die op een heel veld spelen. Dit is vanaf de MO12 (10 jaar en ouder).Hierbij wordt de stand van de competitie door de KNHB bijgehouden.
Kinderen vanaf de MO8 kunnen in de winterperiode begin december t/m half februari) deelnemen aan zaalhockey. Hier wordt een aparte contributie voor in rekening gebracht. Hiervoor zul je ook een aparte stick, schoenen en een handschoen moeten aanschaffen.
De Holestick speelt in een zwart shirt met opdruk van onze sponsors, een bordeaux rode rok/broek en zwarte sokken. Het shirt krijg je van de club, de rok of broek en sokken kun je kopen bij o.a. Rijnders Sport in Barneveld.
Belangrijk om te weten
o Vervoer naar wedstrijden: houdt er rekening mee dat je als ouder regelmatig je kind naar een uitwedstrijd moet brengen.
o Naast de sport zijn er op onze club tal van andere activiteiten die geregeld moeten worden. Hierbij hebben wij je hulp nodig. Als je kind lid wordt, zal je, naast de taken binnen het team, onder andere ca. 3 keer per jaar ingepland worden voor een bardienst. Een bardienst duurt 2 uur en je wordt altijd ingedeeld op een dag dat je kind thuis een wedstrijd speelt. Ook voor het organiseren van alle sportieve en andere activiteiten kunnen we je inzet goed gebruiken. Dit kan structureel of incidenteel zijn. Wil je meer weten wat er allemaal te doen is op onze club en wil je helpen? Stuur een e-mail naar [email protected]
o De technische commissie stelt jaarlijks alle teams samen. De selectie geldt in principe vanaf de MO8-teams. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat altijd zo veel mogelijk "gelijkgestemden” bij elkaar in het team komen.
Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben. Stel ze gerust in een e-mail naar [email protected]
We hopen dat je, samen met je ouders/verzorgers een hele leuke tijd zult hebben bij De Holestick.