header foto
header foto
 

Hockey keepers

Vanaf de 6-tallen wordt gespeeld met een keeper in het doel. In de Jongste Jeugd (tot 10 jaar) wordt doorgaans elke wedstrijd een andere keeper opgesteld om iedere speler de gelegenheid te geven ook op deze positie te spelen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd krijgt de keeper training van één van de ervaren elftalkeepers van de vereniging tijdens een speciale keeperstraining.

Vanaf de elftallen is het handig als er een ‘vaste’ keeper bij het team is. Deze krijgt wekelijks met de andere vaste elftalkeepers een speciale training. Op dit moment door één van onze betaalde trainers.

Een keeper is verplicht tijdens de wedstrijd (en de training) een speciale uitrusting te dragen die hem beschermd tegen de harde ballen. Deze uitrusting bestaat uit beschermers voor de voeten ("klompen”), voor de benen ("legguards”), voor de borst ("body-protector”), een broek met bescherming, handschoenen, eventueel elleboogbeschermers en een helm met gezichtsbescherming.

Deze uitrusting wordt door de club in een grote tas beschikbaar gesteld aan de teams.

De uitrusting, inclusief de strafcornermaskers bij de elftallen, kost ca. € 500,- tot € 1.500,- per tas. De prijs is afhankelijk van het niveau of leeftijdscategorie van de hockeyers.

Het team wordt geacht zeer zorgvuldig met deze spullen om te gaan.

Zaalhockey is de tegenhanger van Veldhockey en wordt binnen in een sportzaal gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden.
Zaalhockey vindt plaatsin de periode dat
Veldhockey winterstop heeft (ca. begin december tot half februari).

Voor de zaal zijn er aanpassingen aan de keepersuitrusting noodzakelijk.
Zo dienen de riempjes van de klompen met metalen gespen vervangen te worden door riempjes met kunststof sluitingen.
Voor de 11-tal keepers zijn tevens zaalhoezen beschikbaar voor de legguards.

 


 

Facebook

Contact

Adres
Eikenlaan 4,
Sportpark de Bree-Oost,
3925 VK Scherpenzeel
033-2771093
[email protected]

Postadres
Postbus 92,
3925 ZH Scherpenzeel GLD

KvK nr: 40121992